SARIS-NMahon033

Met de Saris indoor trainers train je binnen als een pro!

Het regent, de bladeren vallen van de bomen en de harde wind zorgt voor veel ergernis op je trainingsrondje. De herfst heeft zijn intrede gemaakt. Buiten fietsen wordt ons natuurlijk niet verboden want het kan altijd, maar het gure weer stelt ons wel voor bepaalde keuzes; nat worden en de wind trotseren of zetten we onze tweewieler op de indoor trainer om te gaan Zwiften? De indoor trainers van Saris bieden uitkomst tijdens de koudere maanden. Lekker warm op de zolderkamer en we hoeven na de activiteit de fiets niet schoon te maken, ideaal toch? Het realistische gevoel van buiten fietsen wordt tot in de puntjes nagebootst op de trainers van Saris. De Saris trainers zijn er voor alle soorten sporters van beginnende fietser tot de gevorderde Gran Fondo atleet.

 

 

Saris H3

Saris heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en daarbij is ook gebruiksgemak dik onderstreept in hun woordenboek. Ze hebben verschillende soorten trainers: direct drive, smart, basic en rollers. Het nieuwe topmodel is de H3. De H3 kan zich meten met de Tacx Neo en Wahoo KICKR, alleen dan voor een iets vriendelijkere prijs. Deze direct drive-trainer biedt veel mogelijkheden en kan een weerstand genereren die maximaal 2000 watt vraagt, het vermogen wat een topsprinter misschien heel even aantikt. Hellingspercentages tot 20% kan de Saris H3 moeiteloos nabootsen en Saris geeft voor de H3 een maximale afwijking van slechts 2% (+ en -) in de prestatiedata. Met de ingebouwde cadans-, vermogens- en snelheidsmeter zijn er geen externe sensoren meer nodig. Een decibelmeter is ook niet van toepassing want de H3 is erg stil en vormt geen bedreiging voor jouw buurman/-vrouw. Voor het warmdraaien van een koers maken de profrenners van Team Trek-Segafredo ook veelvuldig gebruik van deze trainers.

 

Trainers

De andere wheel-on smart trainers zijn veelzijdig door een elektromagneet die voor een precieze weerstand zorgt. Naast de modernere varianten zijn er ook basic trainers die voorzien zijn van een vloeistofrem, wat zorgt voor een consistente en geruisloze training. Deze kunnen overal gebruikt worden en hoeven niet op stroom aangesloten te worden. Klassieke rollers kunnen natuurlijk niet ontbreken in de collectie, zodat het werken aan de balans op de fiets niet vergeten wordt.

 

 

 

Zwift

De smart trainers zijn compatible met de welbekende trainingssoftware zoals Zwift en zijn eenvoudig te verbinden zodat je gelijk aan de slag kunt.

 

Saris MP1

Om je fietservaring compleet te maken heeft Saris ook nog een ander nieuw innovatief product op de markt gebracht, het MP1 Nfinity Motion Platform. Het brengt de bewegingen die je normaal buiten op de fiets maakt, mee naar binnen. Binnen trainen is echt niet saai meer!

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer