SARIS-NMahon033

Met de Saris indoor trainers train je binnen als een pro!

Buiten fietsen wordt ons natuurlijk niet verboden want het kan altijd, maar deze coronatijd stelt ons wel voor bepaalde keuzes; alleen buiten rijden of zetten we onze tweewieler op de indoor trainer om te gaan Zwiften? De indoor trainers van Saris bieden uitkomst tijdens deze maanden. Lekker zweten op de zolderkamer en we hoeven na de activiteit de fiets niet schoon te maken, ideaal toch? Het realistische gevoel van buiten fietsen wordt tot in de puntjes nagebootst op de trainers van Saris. De Saris trainers zijn er voor alle soorten sporters van beginnende fietser tot de gevorderde Gran Fondo atleet.

 

 

Saris H3

Saris heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en daarbij is ook gebruiksgemak dik onderstreept in hun woordenboek. Ze hebben verschillende soorten trainers: direct drive, smart, basic en rollers. Het nieuwe topmodel is de H3. De H3 kan zich meten met de Tacx Neo 2T en Wahoo KICKR, alleen dan voor een iets vriendelijkere prijs. Deze direct drive-trainer biedt veel mogelijkheden en kan een weerstand genereren die maximaal 2000 watt vraagt, het vermogen wat een topsprinter misschien heel even aantikt. Hellingspercentages tot 20% kan de Saris H3 moeiteloos nabootsen en Saris geeft voor de H3 een maximale afwijking van slechts 2% (+ en -) in de prestatiedata. Met de ingebouwde cadans-, vermogens- en snelheidsmeter zijn er geen externe sensoren meer nodig. Een decibelmeter is ook niet van toepassing want de H3 is erg stil en vormt geen bedreiging voor jouw buurman/-vrouw. Voor het warmdraaien van een koers maken de profrenners van Team Trek-Segafredo ook veelvuldig gebruik van deze trainers.

 

De Saris H3 hebben we getest, lees het hier!

 

 

Trainers

De andere wheel-on smart trainers zijn veelzijdig door een elektromagneet die voor een precieze weerstand zorgt. Naast de modernere varianten zijn er ook basic trainers die voorzien zijn van een vloeistofrem, wat zorgt voor een consistente en geruisloze training. Deze kunnen overal gebruikt worden en hoeven niet op stroom aangesloten te worden. Klassieke rollers kunnen natuurlijk niet ontbreken in de collectie, zodat het werken aan de balans op de fiets niet vergeten wordt.

 

 

 

Zwift

De smart trainers zijn compatible met de welbekende trainingssoftware zoals Zwift en zijn eenvoudig te verbinden zodat je gelijk aan de slag kunt.

 

Zwift, hoe werkt dat?

 

Saris MP1

Om je fietservaring compleet te maken heeft Saris ook nog een ander nieuw innovatief product op de markt gebracht, het MP1 Nfinity Motion Platform. Het brengt de bewegingen die je normaal buiten op de fiets maakt, mee naar binnen. Binnen trainen is echt niet saai meer!

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer