motivatie

Motivatie om te gaan fietsen

Fietsen is heel leuk maar jij hebt vast ook momenten dat je het niet ziet zitten om op de fiets te stappen. Natuurlijk is een keertje niet erg maar soms ben je al langere tijd in zo’n sleur. Dan wordt die stap alleen maar groter en stel je het nog meer uit. Er zijn allerlei manieren om jezelf te motiveren om te gaan fietsen. Wij geven je tips om de leukste sport weer op te pakken!

 

Fit blijven in deze periode

Veel mensen werken momenteel thuis. Dan heb je ook behoefte om even buiten te zijn. Juist door een kort fietstochtje te maken kun je even je hoofd leeg maken door even nergens aan te denken. Wel zo goed als je de hele dag geconcentreerd bezig bent. Bovendien lezen we overal dat het goed voor je immuunsysteem is om te blijven bewegen. In deze tijden, waarbij we afstand van elkaar moeten houden, is fietsen een ideale hobby.

 

Fiets naar een leuke bestemming waar je naar uit kijkt

Door een leuke bestemming uit te kiezen heb je een bepaald doel. Zo werk je er naar toe en fiets je met plezier omdat je weet dat je er direct iets voor terugkrijgt. Of kies juist voor een bestemming die je nog helemaal niet kent. Dan valt er genoeg te ontdekken!

 

Verwen jezelf met een nieuw onderdeel of fietskleding

Als je jezelf iets nieuws geeft, dan wil je er meestal meteen gebruik van maken. Je gaat natuurlijk niet bij elke rit een nieuwe fiets aanschaffen maar denk soms aan upgrade van onderdelen, fijne accessoires of nieuwe kleding die het fietsen aangenamer maken.

 

Strava

Strava werkt goed om je sportactiviteiten bij te houden. Zo zie je in een oogopslag hoe actief je was, of niet. Dus ook als je al een tijdje niet actief bent geweest, en misschien een goede vriend van je juist wel, dan kan dat ervoor zorgen om het weer op te pakken.

 

Korte rit

Je hoeft je niet altijd aan een schema te houden, dat kan blokkerend werken. Ga gewoon de deur uit voor een korte rit, uiteindelijk ga je toch wel langer fietsen naarmate je er weer zin in krijgt. Bovendien telt elke kilometer, toch?

 

Tot slot: motivatie werkt voor iedereen anders. Een van de tips die wij je geven kan er misschien al enorm aan bijdragen. Het is dan ook geen stappenplan dat je moet afwerken. Wellicht is er zelfs nog iets anders dat voor jou goed werkt: deel jouw manier om jezelf soms bij je nekvel te pakken met ons!

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer
cyclist-1537843_1920

Voorkom een hongerklop

lees meer