motivatie

Motivatie om te gaan fietsen

Fietsen is heel leuk maar jij hebt vast ook momenten dat je het niet ziet zitten om op de fiets te stappen. Natuurlijk is een keertje niet erg maar soms ben je al langere tijd in zo’n sleur. Dan wordt die stap alleen maar groter en stel je het nog meer uit. Er zijn allerlei manieren om jezelf te motiveren om te gaan fietsen. Wij geven je tips om de leukste sport weer op te pakken!

 

Fit blijven in deze periode

Veel mensen werken momenteel thuis. Dan heb je ook behoefte om even buiten te zijn. Juist door een kort fietstochtje te maken kun je even je hoofd leeg maken door even nergens aan te denken. Wel zo goed als je de hele dag geconcentreerd bezig bent. Bovendien lezen we overal dat het goed voor je immuunsysteem is om te blijven bewegen. In deze tijden, waarbij we afstand van elkaar moeten houden, is fietsen een ideale hobby.

 

Fiets naar een leuke bestemming waar je naar uit kijkt

Door een leuke bestemming uit te kiezen heb je een bepaald doel. Zo werk je er naar toe en fiets je met plezier omdat je weet dat je er direct iets voor terugkrijgt. Of kies juist voor een bestemming die je nog helemaal niet kent. Dan valt er genoeg te ontdekken!

 

Verwen jezelf met een nieuw onderdeel of fietskleding

Als je jezelf iets nieuws geeft, dan wil je er meestal meteen gebruik van maken. Je gaat natuurlijk niet bij elke rit een nieuwe fiets aanschaffen maar denk soms aan upgrade van onderdelen, fijne accessoires of nieuwe kleding die het fietsen aangenamer maken.

 

Strava

Strava werkt goed om je sportactiviteiten bij te houden. Zo zie je in een oogopslag hoe actief je was, of niet. Dus ook als je al een tijdje niet actief bent geweest, en misschien een goede vriend van je juist wel, dan kan dat ervoor zorgen om het weer op te pakken.

 

Korte rit

Je hoeft je niet altijd aan een schema te houden, dat kan blokkerend werken. Ga gewoon de deur uit voor een korte rit, uiteindelijk ga je toch wel langer fietsen naarmate je er weer zin in krijgt. Bovendien telt elke kilometer, toch?

 

Tot slot: motivatie werkt voor iedereen anders. Een van de tips die wij je geven kan er misschien al enorm aan bijdragen. Het is dan ook geen stappenplan dat je moet afwerken. Wellicht is er zelfs nog iets anders dat voor jou goed werkt: deel jouw manier om jezelf soms bij je nekvel te pakken met ons!

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer