19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

Ongeveer een jaar geleden schreven we dat wielrenners in Drenthe een heuse col konden beklimmen, de VAM-berg, een voormalige vuilstortplaats bij Wijster (lees hier het volledige artikel). Wat we toen niet echt belicht hebben, is dat ook mountainbikers hun hart kunnen ophalen op en rond de oude afvalberg.

 

Het was in eerste instantie een parcours van 6 kilometer geworden, gaat deels over de berg zelf en deels over vlak bosgebied daarnaast. Als je dat volbracht had, stonden er 81 hoogtemeters op de teller en had je maximaal 37 boven de zeespiegel gereden. 

 

 

Er was goed werk geleverd om wat van de route te maken. Je vindt er 'rockgardens', een drijvende brug en een vlonderpad van 300 meter.

 

Het laatste goede nieuws uit Drenthe is nu dat afgelopen zomer en najaar de route werd verdubbeld met meer serieuze, steile klimmeters en pittige tracks met kombochten. De reacties zijn erg enthousiast, zeker goed om eens te proberen.

 

De coordinaten voor de start zijn N 52.78792, E 6.53091 en de route staat natuurlijk met de bekende internationale routepaaltjes aangegeven.

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer