SR2_200321_303FC_California_JeredGrubber_85B4470_H

New Speed - New Look: De nieuwe Zipp collectie 2021

Vandaag presenteert Zipp de nieuwe NSW en Firecrest 2021 collectie. En dat straalt op alle fronten snelheid uit!

 

Zipp is van oudsher volledig gefocust geweest op snelheid door aerodynamica. Die snelheidsvisie zit nog altijd diep in de genen maar daar is een belangrijk inzicht bijgekomen, namelijk dat het leven zich niet afspeelt in een windtunnel alleen. In de 'echte wereld' haal je snelheid (en plezier) uit efficiency. Als je zuiniger met je krachten kan omspringen, word je ook sneller.

In de nieuwe lijn van Zipp zijn tal van technologische veranderingen aangebracht die de rijder naar nog betere prestaties zullen leiden en daarnaast kreeg het een stoere nieuwe look. Zipp heeft de nieuwe baanbrekende innovaties, het nieuwe logo en de graphics toegepast in zowel de road wielen als de gravel wielen.

 

 

The real world

Efficiency = speed is het nieuwe motto. Daarom is naast aerodynamica ook gelet op gewicht, rolweerstand en trillingen. Het is duidelijk een samenspel. Zo zijn de velgen in vrijwel alle gevallen tubeless ready. De binnenvelgmaat is breder, in combinatie met een hookless clincher, waardoor de luchtstroom rond het wiel beter is. Ook de rolweerstand is minder, nota bene vooral bij lagere bandenspanning, en de wielen vangen daardoor beter oneffenheden op die voor minder inspanning bij de berijder zorgen. Er is erg veel gewicht bespaard, de 303 Firecrest-set weegt maar liefst 300 gram minder dan de vorige versie. maar in de testen is gebleken dat dat absoluut niet nadelig is gebleken voor de duurzaamheid. Zipp is zelfs zo overtuigd dat ze levenslange garantie durven te geven op fabricagefouten maar ook op 'impact & damage'.

 

Zipp heeft nieuwe baanbrekende technologie toegepast in zowel de road wielen als de gravel wielen. In de 'echte wereld' fietsen veel mensen niet alleen op superasfalt of op gravel alleen. Maar naast alle technische aanpassingen is de nieuwe look van Zipp hetgeen dat wellicht het meeste opvalt. Waar eerst zwarte velgen met een wit of zwart logo werden uitgevoerd is dat nu een soort 'gunmetal' grijstint geworden, helemaal deze tijd. Zichtbaar maar niet opzichtig, vinden wij.

En wat nog meer?

ZR1-naaf

Een van de innovaties is de ZR1 naaf. Deze naaf is ontworpen in Duitsland en is dankzij een verbeterde afdichting nog duurzamer. De naaf zorgt voor een nog betere krachtoverbrenging dankzij de 33-tands ratchet en 6-pawl naaf die direct reageert op iedere krachtinspanning.

 

Tubeless ready

Veel wielen zijn tubeless-ready. Dit zorgt voor een verbeterde duurzaamheid, zelfs met een lagere bandenspanning.

 

Geschikt voor divers gebruik

Verschillende wielen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor divers gebruik: zowel voor road als voor gravel.

Ontwerp

Het design is gefocust op efficiëntie en aerodynamica. Het ABLC Sawtooth™ dimple-design van de NSW wielen, begeleidt de luchtstroom rond de velg en draagt bij tot een optimaal snel en stabieler wiel.

 

Kortom, een nieuwe collectie voor de echte liefhebbers. Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie? Download dan hier de factsheet.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer