SR2_200321_303FC_California_JeredGrubber_85B4470_H

New Speed - New Look: De nieuwe Zipp collectie 2021

Vandaag presenteert Zipp de nieuwe NSW en Firecrest 2021 collectie. En dat straalt op alle fronten snelheid uit!

 

Zipp is van oudsher volledig gefocust geweest op snelheid door aerodynamica. Die snelheidsvisie zit nog altijd diep in de genen maar daar is een belangrijk inzicht bijgekomen, namelijk dat het leven zich niet afspeelt in een windtunnel alleen. In de 'echte wereld' haal je snelheid (en plezier) uit efficiency. Als je zuiniger met je krachten kan omspringen, word je ook sneller.

In de nieuwe lijn van Zipp zijn tal van technologische veranderingen aangebracht die de rijder naar nog betere prestaties zullen leiden en daarnaast kreeg het een stoere nieuwe look. Zipp heeft de nieuwe baanbrekende innovaties, het nieuwe logo en de graphics toegepast in zowel de road wielen als de gravel wielen.

 

 

The real world

Efficiency = speed is het nieuwe motto. Daarom is naast aerodynamica ook gelet op gewicht, rolweerstand en trillingen. Het is duidelijk een samenspel. Zo zijn de velgen in vrijwel alle gevallen tubeless ready. De binnenvelgmaat is breder, in combinatie met een hookless clincher, waardoor de luchtstroom rond het wiel beter is. Ook de rolweerstand is minder, nota bene vooral bij lagere bandenspanning, en de wielen vangen daardoor beter oneffenheden op die voor minder inspanning bij de berijder zorgen. Er is erg veel gewicht bespaard, de 303 Firecrest-set weegt maar liefst 300 gram minder dan de vorige versie. maar in de testen is gebleken dat dat absoluut niet nadelig is gebleken voor de duurzaamheid. Zipp is zelfs zo overtuigd dat ze levenslange garantie durven te geven op fabricagefouten maar ook op 'impact & damage'.

 

Zipp heeft nieuwe baanbrekende technologie toegepast in zowel de road wielen als de gravel wielen. In de 'echte wereld' fietsen veel mensen niet alleen op superasfalt of op gravel alleen. Maar naast alle technische aanpassingen is de nieuwe look van Zipp hetgeen dat wellicht het meeste opvalt. Waar eerst zwarte velgen met een wit of zwart logo werden uitgevoerd is dat nu een soort 'gunmetal' grijstint geworden, helemaal deze tijd. Zichtbaar maar niet opzichtig, vinden wij.

En wat nog meer?

ZR1-naaf

Een van de innovaties is de ZR1 naaf. Deze naaf is ontworpen in Duitsland en is dankzij een verbeterde afdichting nog duurzamer. De naaf zorgt voor een nog betere krachtoverbrenging dankzij de 33-tands ratchet en 6-pawl naaf die direct reageert op iedere krachtinspanning.

 

Tubeless ready

Veel wielen zijn tubeless-ready. Dit zorgt voor een verbeterde duurzaamheid, zelfs met een lagere bandenspanning.

 

Geschikt voor divers gebruik

Verschillende wielen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor divers gebruik: zowel voor road als voor gravel.

Ontwerp

Het design is gefocust op efficiëntie en aerodynamica. Het ABLC Sawtooth™ dimple-design van de NSW wielen, begeleidt de luchtstroom rond de velg en draagt bij tot een optimaal snel en stabieler wiel.

 

Kortom, een nieuwe collectie voor de echte liefhebbers. Ben je benieuwd naar de nieuwe collectie? Download dan hier de factsheet.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer
Alpes_Road_4

Wanneer heb je sportdrank nodig?

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Dit zijn de nieuwe MTB wielen van DT Swiss!

lees meer