NX_Aegle

NIEUW! Sram NX Eagle

Sram NX Eagle

Eagle Technologie was een revolutie in de MTB wereld door de introductie van 1x groepsets. Groepen die ontwikkeld zijn om licht, sterk en intuitief te zijn en waarmee je op elke terrein uit de voeten moet kunnen. NX Eagle is de jongste in de Eagle familie en beschikt over dezelfde technieken als zijn grote broers de XX1, X01 en GX. Dat maakt hem ook compatibel met componenten uit deze groepsets. NX Eagle maakt de stap naar 1x nu voor iedere MTB'er toegankelijk. 

Crankstel

Het nieuwe Sram NX Eagle crankstel is de jongste telg in de Eagle familie. Het is ontwikkeld voor Sram's X-Sync kettingbladen.  Deze houden de ketting in perfecte controle, de tanden op de bladen zijn ontwikkeld om efficient en effectief met de kettingschakels samen te werken.

De nieuwe DUB technologie levert een betere en meer uniforme pasvorm van de bottom bracket. En een betere afdichting tegen vervuiling.

 

 

Derailleur

De NX Eagle achter derailleur maakt, net als de andere 1x derailleurs, gebruik van X-Horizon. Dit zorgt voor een goede kettinglijn en soepeler schakelen.
Het grotere 14-tands derailleurwiel is compatibel met zowel 11-50 als 10-50 cassettes en zorgt voor een "smooth" gevoel tijdens het fietsen.
De Roller Bearing Clutch levert stabiliteit tijdens de ruigere tochten. Deze techniek minimaliseert derailleur "bounce" en een slappe ketting.

 

Ketting

De ketting is de basis van elke Eagle groep. De NX Eagle ketting werkt samen met alle leden uit de Eagle familie.

 

Trigger shifter

De nieuwe NX Eagle trigger geeft je on-demand keuze in het gehele cassettebereik van Eagle. Het enorme bereik betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over de juiste uitrusting voor het terrein.

NX Eagle betekent eenvoudig en intuïtief schakelen voor elke rijder.

Cassette

Rij waar je wilt met de nieuwe PG-1230, 11-50, Eagle cassette.

De NX cassette geeft rijders hetzelfde klimbereik als de andere Eagle cassettes met als upgrade de mogelijkheid deze op normale 8, 9 en 10-speed, body's te monteren.

De PG-1230 is de enige Eagle cassette die ontwikkeld is om duurzaam genoeg te zijn om de eisen van e-MTB te voldoen. De perfecte oplossing voor het zware werk

 

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer