NX_Aegle

NIEUW! Sram NX Eagle

Sram NX Eagle

Eagle Technologie was een revolutie in de MTB wereld door de introductie van 1x groepsets. Groepen die ontwikkeld zijn om licht, sterk en intuitief te zijn en waarmee je op elke terrein uit de voeten moet kunnen. NX Eagle is de jongste in de Eagle familie en beschikt over dezelfde technieken als zijn grote broers de XX1, X01 en GX. Dat maakt hem ook compatibel met componenten uit deze groepsets. NX Eagle maakt de stap naar 1x nu voor iedere MTB'er toegankelijk. 

Crankstel

Het nieuwe Sram NX Eagle crankstel is de jongste telg in de Eagle familie. Het is ontwikkeld voor Sram's X-Sync kettingbladen.  Deze houden de ketting in perfecte controle, de tanden op de bladen zijn ontwikkeld om efficient en effectief met de kettingschakels samen te werken.

De nieuwe DUB technologie levert een betere en meer uniforme pasvorm van de bottom bracket. En een betere afdichting tegen vervuiling.

 

 

Derailleur

De NX Eagle achter derailleur maakt, net als de andere 1x derailleurs, gebruik van X-Horizon. Dit zorgt voor een goede kettinglijn en soepeler schakelen.
Het grotere 14-tands derailleurwiel is compatibel met zowel 11-50 als 10-50 cassettes en zorgt voor een "smooth" gevoel tijdens het fietsen.
De Roller Bearing Clutch levert stabiliteit tijdens de ruigere tochten. Deze techniek minimaliseert derailleur "bounce" en een slappe ketting.

 

Ketting

De ketting is de basis van elke Eagle groep. De NX Eagle ketting werkt samen met alle leden uit de Eagle familie.

 

Trigger shifter

De nieuwe NX Eagle trigger geeft je on-demand keuze in het gehele cassettebereik van Eagle. Het enorme bereik betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over de juiste uitrusting voor het terrein.

NX Eagle betekent eenvoudig en intuïtief schakelen voor elke rijder.

Cassette

Rij waar je wilt met de nieuwe PG-1230, 11-50, Eagle cassette.

De NX cassette geeft rijders hetzelfde klimbereik als de andere Eagle cassettes met als upgrade de mogelijkheid deze op normale 8, 9 en 10-speed, body's te monteren.

De PG-1230 is de enige Eagle cassette die ontwikkeld is om duurzaam genoeg te zijn om de eisen van e-MTB te voldoen. De perfecte oplossing voor het zware werk

 

 

Ook interessant

lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

lees meer
ABUS-StormChaser-(9)

Nieuw: ABUS Stormchaser

lees meer
Filip Polc 4

Noem het beestje bij de naam

lees meer
ventoux paaltje

Ride on! Een virtuele Tour de France gaat van start in juli

lees meer
Joachim_Werkplaats_20130806_0051

Spaken: Made by man or machine?

lees meer
tick-482613_1920

Buiten wordt het steeds gevaarlijker

lees meer
Productreview_Tubeless

Wat is het verschil tussen Tubeless en Tubeless-ready?

lees meer
100_1121

Tover wat kleur op je wangen

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_1_H

SRAM Eagle breidt haar lijn uit

lees meer