campenaerts

Nieuwe poging voor werelduurrecord

Op 16 of 17 april (afhankelijk van de luchtdruk) gaat Victor Campenaerts een poging doen om het werelduurrecord op de baan te verbreken. Momenteel staat dit record nog op naam van Bradley Wiggins die in een uur een afstand van 54,526 kilometer aflegde. Ga er maar aan staan!

 

Vorm

Dat Victor momenteel in vorm is bewees hij tijdens de Tirreno-Adriatico waarin hij de tijdrit wist te winnen. Daarnaast heeft hij de afgelopen weken zijn trainingen gedaan in Namibië om zo alvast te wennen aan de hoogte en de warmte waar hij mee te maken krijgt in het Mexicaanse Aguascallentes. 

 

 

Waarom Mexico

De keuze om een aanval te doen op het werelduurrecord in Aguascalientes is een bewuste keuze. De baan ligt hoog waardoor de luchtdruk lager is en je daardoor minder weerstand ondervindt. Vandaag is hij vertrokken naar Mexico om zich de komende drie weken optimaal voor te bereiden. 

 

 

Voorgangers

De Lotto Soudal-renner kan de derde Belg ooit worden met het werelduurrecord achter zijn naam, na Ferdinand Bracke in 1967 en Eddy Merckx in 1972. Merckx is de laatste Belg die het record verbeterde met een afstand van 49,431 km. Het is dus al een poos geleden dat het record in handen was van de Belgen, maar daar kan binnenkort verandering in komen.

 

Door: Laurens Jeurnink

Ook interessant

20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer