Screen Shot 2018-10-26 at 17.13.34

5 jonge renners die de toekomst hebben

Zondag hebben we Egan Bernal de Tour de France zien winnen, één van de jongste renners ooit. De jongste winnaar van de Tour de France is nog altijd de Fransman Henri Cornet met 19 jaar en 355 dagen. Hij eindigde in de Tour van 1904 eigenlijk als vijfde, maar de top vier van het klassement werd gediskwalificeerd omdat zij een deel van het parcours met de trein hadden afgelegd. 

 

Maar er zijn nog meer jonge renners waar we in de toekomst nog meer van gaan horen. Wij geven er je vijf. Wie is volgens jou de renner van de toekomst?

 

1. Remco Evenepoel (18) – Deceuninck-Quick-Step

Remco start zijn sportcarriere als voetballer en heeft de jeugdopleiding van Anderlecht doorlopen. Hij heeft het zelfs tot de Rode Duivels U16 geschopt maar helaas komt hij bij zijn club steeds minder vaak voor in de plannen van zijn trainer. In 2017 verruilt hij zijn voetbalschoenen voor wielrenschoenen.

In april 2017 debuteerde Evenepoel in het wielrennen, om vervolgens in 2019 zijn eerste profcontract te tekenen bij de Belgische wielerploeg Deceuninck–Quick-Step. Hij sloeg de beloftencategorie over en maakte op 27 januari als 19-jarige zijn profdebuut in de Ronde van San Juan. 

 

 

2. Marc Hirschi (20) – Sunweb

Marc Hirschi (Bern, 24 augustus 1998) is een Zwitsers wielrenner die rijdt voor Team Sunweb, hij kwam in 2019 over van het Development Team Sunweb.

Na als junior verschillende wedstrijden te hebben gewonnen en tweemaal nationaal kampioen te zijn geworden won Hirschi in 2017 het bergklassement van de Triptyque des Monts et Châteaux. Later dat jaar werd hij nationaal kampioen tijdrijden voor beloften en won hij de Ronde van de Jura. Op het wereldkampioenschap werd hij achttiende in de tijdrit voor beloften en veertiende in de wegwedstrijd in diezelfde categorie.

Voor het seizoen 2018 maakte Hirschi de overstap naar Development Team Sunweb. In maart van dat jaar won hij de tweede etappe in de Istrian Spring Trophy.

 

 

3. Tadej Pogačar (20) – UAE Emirates

De nog altijd maar 20-jarige Pogačar is bezig aan zijn eerste seizoen als prof, maar dit belette hem niet om al de Rondes- van Algarve en Californië te winnen. Daarnaast wist hij ereplaatsen te versieren in de Rondes- van het Baskenland en Slovenië.

 

 

4. Max Kanter (21) – Sunweb

Kanter is afkomstig van het Duitse team LKT Brandenburg. In 2016 verruilde hij die continentale formatie voor het opleidingsteam van (toenmalig) Giant-Alpecin. Na een stage bij Sunweb, heeft hij een profcontract bij dit team afgedwongen. Max is een sprinter waar we rekening mee moeten houden!

 

 

5. Robert Stannard (20) – Mitchelton-Scott

De 20-jarige Stannard staat bekend als één van de grootste talenten die in het beloftencircuit rondrijdt. De Australiër is een echte allrounder; hij beschikt over een goede tijdrit, kan lang met de besten mee bergop en beschikt daarnaast ook over een sterk eindschot. 

 

 

Benieuwd naar de jongste renners van de toekomst? Lees dan het artikel Dit zijn de rijders van de toekomst

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer