dumbell-3435990_1920

6 oefeningen om je fietsprestaties te verbeteren

Full body workout!

Je hebt het vast vaker gehoord: “Wielrenners doen niet aan krachttraining, want daar worden ze zwaarder van.” Gelukkig is dit niet het geval, want we moeten niet allemaal denken dat we de genen van Arnold Schwarzenegger hebben. We zijn allemaal normale wielrenners waarvan de meeste, op eigen niveau, sneller en sterker willen worden. Een full body workout is een belangrijk onderdeel voor het verbeteren van je prestaties op de fiets. Zo ontwikkel je sterkere botten, meer kracht en word je explosiever, altijd handig voor die eindsprint! Uiteindelijk zorgt dit natuurlijk ook voor minder blessures.

 

Oefeningen

Wil je sterker worden? Probeer dan deze oefeningen in je weekprogramma te stoppen. Loop niet te hard van stapel als je geen ervaring hebt met krachttraining want je spieren en pezen moeten eerst wennen aan de belasting. Begin dus met een goede warming up en let op je techniek. Deze oefeningen kun je 2 a 3 keer per week doen. Je maakt 10 herhalingen per oefening. Wil je een moeilijker circuit? Voer het aantal herhalingen op of combineer deze met core stability.

 

 

 

Neem voldoende rust tussen de trainingen, zodat ze niet je fietssessies in de weg gaan staan. Je hoofddoel blijft immers kilometers maken op de fiets.

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer