MTBmuseum

Bikejunck van de week: Jeroen van Roekel

Ben je deze zomervakantie nog op zoek naar een leuk uitje? Breng dan eens een bezoek aan het museum van onze Bikejunck van de week: Jeroen van Roekel.

 

Collector to the max

De Bikejunck van deze week is niet zozeer bekend van zijn prestaties op de fiets. Wel is hij bekend geworden over de hoeveelheid kennis hij heeft over fietsen, en in het bijzonder over mountainbikes. Jeroen van Roekel is namelijk een fervent verzamelaar van mooie, bijzondere, unieke en aparte offroad fietsen. Van elke fiets of onderdeel weet hij dan ook een uitgebreid verhaal te vertellen. Extra bijzonder maakt het dat Jeroen door zijn visuele beperking slechts een schimp ziet van het product waar hij over vertelt. Het scheelt dan ook dat hij inmiddels samenwoont met zijn verzameling.

 

 

Een droom die werkelijkheid wordt

De verzameldrang van Jeroen is niet bij een paar fietsen gebleven. In 2013 had Jeroen een aantal zeecontainers vol met fietsen, frames, voorvorken en allerhande fietsonderdelen verzameld. Dit moest hij natuurlijk ergens kwijt. Gelukkig liep hij tegen een oud schoolgebouw aan dat te koop stond. Zo is het idee geboren om ‘zijn eigen mountainbikemuseum met gratis entree’ te openen.

 

In 2015 is deze droom in vervulling gegaan! In stijl is dit museum geopend, want de eerste Olympisch Kampioen mountainbike Bart Brentjens heeft het mountainbike museum van Jeroen geopend. In het Arnhemse museum kun je je helemaal onderdompelen in het (retro) mountainbike wereldje met meer dan 600(!) mountainbikes.

 

 

Een bezoekje brengen aan het museum?

Wil je al die mooie pareltjes zelf gaan bewonderen? Het museum staat aan de Kemperbergerweg 5a in Arnhem, openingstijden van vrijdag t/m zondag van 10:00-17:00.

 

Meer info vind je natuurlijk op de website: www.mountainbikemuseum.nl

 

Ook kun je voor evenementen terecht bij het museum. Boeken kan, via de Facebookpagina @dutchmountainbikemuseum. Tip: neem je eigen mountainbike mee en maak een mooie rit over een van de omliggende mountainbikeroutes, zoals die van de Veluwezoom!

 

Door: Anton Nijhuis

Ook interessant

Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer