ElsVisser_Kona_training

Bikejunck van de week, triathlete Els Visser

 

Na afgelopen weekend konden we er natuurlijk niet omheen: triathlete Els Visser is deze week absoluut de Bikejunck van de week. Deze promovendus aan de Universiteit van Utrecht begon pas een paar jaar geleden in de triathlonsport en stond afgelopen weekend zonder al te grote verwachtingen aan de start van het Ironman Hawaii, het WK triathlon op de lange afstand en werd tot ieders verbazing en opwinding 16e bij de pro-dames. 

 

 

Schipbreuk

Het klinkt wat gek: je carrière in de geneeskunde opgeven om professioneel triathleet te worden. Toch is de reden bij Els duidelijk: na een schipbreuk in de wateren rond Indonesië weet Els na uren zwemmen een verlaten eiland te bereiken en wordt dagen later alsnog gered. Deze traumatische ervaring verandert haar kijk op de betrekkelijkheid van het leven en ze besluit te gaan doen wat ze echt leuk vind. Ze pakt de triathlon op en blijkt er al snel heel goed in te zijn. Ze wordt zo goed dat ze regelmatig op het podium te zien is van allerlei (internationale) races over allerlei afstanden. In 2018 wint ze zelfs Ironman Maastricht en deze zomer kwalificeerde ze zich dus voor het eerst voor het WK op Hawaii. Bekijk hier haar heftige relaas van de schipbreuk.

 

 

Kona 2019

De WK-race wordt jaarlijks gehouden rond de plaats Kona op Big Island Hawaii. Naast alle age-group-deelnemers (amateurs per leeftijdsgroep) starten de pro mannen en vrouwen. Els zwom tussen de ruim 40 vrouwen een - voor haar - teleurstellende tijd. Maar daarna maakte ze heel erg veel goed op het fietsonderdeel en noteerde de 9e fietstijd. De marathon erna verloopt soepel al moet ze wel een paar vrouwen voor laten. Na 9:18.42 hoort ze de bevrijdende woorden van de speaker: you are an ironman!

Volgende maand verdedigt Els haar proefschrift Esophageal Cancer: Prognostication and Individualized treatment, over de voorspelbaarheid en persoonsgebonden behandelwijze van mensen met slokdarmkanker. Ondertussen wil ze zich heel graag weer plaatsen voor Kona volgend jaar, wat ons betreft een echte bikejunck, net als deze triathleet.

 

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
koga prime

Tips bij het kopen van een nieuwe fiets.

lees meer