VAM berg header

Col du VAM- klimmen in Nederland

Wie had dat ooit gedacht; klimmetjes van maximaal 15% in Nederland! Het kan sindskort in Drenthe. Niet over de Hunebedden, maar over een grote afvalberg!

 

VAM-berg

De VAM-berg is sinds medio oktober omgedoopt tot een uitdagend fietsparcours waar fietser een route van 2,1 km kunnen fietsen met diverse klimmetjes en afdalingen erin. En als klap op de vuurpijl zit er zelfs een kasseienstrook in het parcours. Je waant je (heel eventjes) als renner in Parijs-Roubaix.

 

Parcours

Op het fietsparcours van de VAM-berg geldt een eenrichtingsverkeer, kent drie verschillende klimmetjes en één afdaling. Het gemiddelde stijgingspercentage is 10% met op de kasseienstrook en zelfs een stijgingspercentage van 15%. 

 

Vanaf het voorjaar zijn er ook uitdagende routes voor MTB-ers die aansluiting krijgt met het Philipsbos. Tot die tijd mogen MTB-ers uitaard ook gewoon gebruik maken van de reeds bestaande fietsparcours.

 

 

Route

Verdwalen zul je niet op deze berg. Een GPX route is in dit geval dus ook niet nodig. Misschien is een route vanaf een parkeerplaats naar de VAM-berg wel handig wanneer je met de auto komt. Je kunt eenvoudig parkeren bij Boslounge Spier (Oude Postweg 8, 9417 TG  in Spier) of Green Planet (Bultinge 2, 7933 TZ in Pesse). Vanaf daar kun je de GPX route in je fietscomputer volgen naar de VAM-berg.

 

GPX route

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer