dag7-2

Dag 7: Utrecht - Parijs

Dag 7, de laatste 144 km, Folembray - Parijs

 

 

Vader en zoon fietsen in een week van Utrecht naar Parijs. Dag 6 eindigde in Folembray. Dit is dag 7, de laatst rit als het goed is maar dan hebben we nog een pittige afstand van 144 km te gaan. Weliswaar met een prettig vooruitzicht: morgen lekker met de trein terug.

 

Lopen

We willen het per se op deze dag volbrengen want de volgende dag zal het gaan regenen en dat is natuurlijk geen mooi einde van een unieke ervaring. We moeten het doen met windkracht 4 uit ZZW, vol tegen dus. Verrassend veel heuvels in dit deel van Frankrijk, samen goed voor 1300 hoogtemeters (!) die we soms lopend op moesten afleggen vanwege onze eerder genoemde 'fijne' tandwielcombinatie.

 

Onveilig

We hebben een stuk van een bestaande route afgesneden, maar moesten dat onmiddellijk bekopen door een flink stuk netjes achter elkaar langs een heel drukke weg te fietsen. Minder gezellig dus maar vooral ook veel minder veilig. Dit is bepaald niet aan te raden.

 

 

Bij een bakker die toevallig met zijn auto stopte hebben we stokbrood en zoete broodjes gekocht.

 

Skyline

Op een lange gravel weg komen we over een heuvel en zien we plotseling aan de horizon de skyline van Parijs. Nog zo'n 35 tot 45 km te gaan. En ach, toen de Eiffeltoren in zicht was, ging het als vanzelf.

 

 

Gered

De laatste 20km tot Bassin de la Vilette voert nog over een geweldig fietspad door een mooie omgeving. Daarna bewegen we ons nog zo’n 10km door de totale gekte en verkeersdrukte van de stad, helemaal fantastisch!

We hebben het gered en volbracht, we hebben 630km gefietst in 7 dagen!!

 

 

Morgen met de Thalys weer snel terug, het regent inderdaad zoals voorspeld in Parijs. 

 

Huishoudfolie

Absoluut een goed tip: de fietsen halen we uit elkaar en pakken ze op het perron in met huishoudfolie. Zo is het formeel geen fiets meer maar een pakketje en mag het gratis mee als gewone bagage! 

 

 

Een tocht als dit is een prachtige ervaring. Als vader, als zoon, maar ook als vriend die het verhaal mocht optekenen. Heb jij plannen zoals deze meerdaagse tocht? Laat het ons weten!

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer