header veldrijden

Dit zijn de top 5 veldritwedstrijden in Nederland en België

Modder, regen, wind en kou; dat zijn de ingrediënten voor een spectaculaire wedstrijd veldrijden. Over onverharde paden en obstakels rijden de deelnemers hun rondjes. Er zijn verschillende wedstrijden waar de hele wereldtop aan meedoet: de wereldbeker, de Superprestige en de DVV Verzekeringen Trofee. Wil je de sportmannen een keer in real-life aanschouwen? Dit zijn de 5 grootste en bekendste veldritwedstrijden in Nederland en Belgie.

 

De cyclocross Gieten (Nederland)

De cyclocross in Gieten is een Nederlands georganiseerde veldwedstrijd. De cyclocross Gieten maakt sinds 1989 deel uit van de Superprestige veldrijden. Sinds 2014 is de wedstrijd naar begin oktober verplaatst waarmee het de eerste klassementscross van het jaar is. De laatste editie van de cyclocross Gieten was een prooi voor Mathieu van der Poel, 2e werd Wout van Aert en 3e was Toon Aerts.

 

De cyclocross Zonhoven (België)

De Cyclocross Zonhoven is een veldritwedstrijd georganiseerd in het Belgische Zonhoven en maakt sinds 2010 deel uit van de Superprestige veldrijden. Dit jaar vindt de wedstrijd op 16 december plaats. Vorig jaar won Mathieu van der Poel, 2e werd Wout van Aert en het brons ging naar Lars van der Haar.

 

Cyclocross Ruddervoorde (België)

De cyclocross in Ruddervoorde vond dit jaar plaats op 28 oktober. Het parcours ligt in het Belgische Baliebrugge. De cyclocross was van 1983 tot 2013 de eerste rit van het raceseizoen.  Tegenwoordig vindt de race later in het seizoen plaats. Het podium werd afgelopen jaar gevormd door Mathieu van der Poel (1), Wout van Aert (2) en Toon Aerts (3).

 

Cyclocross Asper-Gavere (België)

De cyclocross van Asper-Gavere wordt georganiseerd in het Belgische Gavere. Deze rit wordt gehouden rond het kasteel Grenier. Het is de 41e keer dat hier de veldwedstrijd wordt georganiseerd. Hij vond plaats afgelopen 11 november, de prijzen gingen naar Mathieu van der Poel (1) , Toon Aerts(2)  en Wout van Aert (3).

 

Noordzeecross (België)

De Noordzeecross is een veldwedstrijd in het Belgische Middelkerke. Het is alweer de 60e editie terwijl de Noordzeecross pas sinds 2011 deel uit maakt van de Superprestige. Hier wordt het eindklassement bepaald want het is de laatste wedstrijd van het seizoen. De 60e editie vindt plaats op 16 februari 2019. Vorig jaar won hier (misschien voel je hem al aankomen) Mathieu van der Poel, de nummers 2 en 3 zijn wel anders namelijk Tim Merlier en Michael Vanthourenhout.

 

 

De Superprestige

De Superprestige 2018/2019 bestaat uit 8 veldwedstrijden, 1 in Nederland en 7 in België. De Superprestige is dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. Elke wedstrijd zijn er punten te verdelen via een schema. Punten worden verdeeld tussen de nummers 1 t/m 15; nummer 1 krijgt 15 punten, nummer 2 krijgt 14 punten, nummer 3 krijgt 13 punten etc. We zijn nu precies op de helft van de competitie, Mathieu van der Poel heeft alle 4 (!) de wedstrijden tot nu gewonnen. Hij staat dus ook bovenaan de ranglijst met 60 punten, gevolgd door Toon Aerts met 54 punten en de nummers 3 Lars van der Haar en Wout van Aert met 41 punten. Bij de vrouwen staat Annemarie Worst bovenaan met 53 punten gevolgd door de Italiaanse Alice Maria Arzuffi met 51 en de nummer 3 Sanne Cant met 45 punten. De titelverdedigers zijn Mathieu van der Poel bij de mannen en Sanne Cant bij de vrouwen.

 

Meer lezen? Hoe hoort het eigenlijk? Hoge of lage sokken?

 

Door: Joost van Milligen

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer