AMHG0291[1]

Fietsen voor het goede doel

Als je toch graag op de fiets zit, waarom dan niet tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel? Veel fietsers hebben deze gedachte en zullen zich ook dit jaar weer inzetten voor diverse goede doelen. Ga jij de sportieve uitdaging ook aan? Vele mensen zullen je dankbaar zijn! Dit zijn de 5 grote goede-doelen-tochten op een rijtje:

 

Tour du ALS - 29 mei, Frankrijk

Het motto van tour du ALS is: 'Samen trappen we ALS de wereld uit'. Jaarlijk gaan honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS patiënten de Mont Ventoux beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.  

 

Alpe d'Huzes - 2 tot 7 juni, Frankrijk

Misschien wel één van de bekendste goede-doelen-tochten. Bij deze tocht wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 5000 mensen beklimmen op één dag fietsen, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. 

 

Homeride - 23 en 24 juni, Nederland

Voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven is het belangrijk dat ouders altijd dicht bij hen in de buurt zijn. De Ronald McDonald huizen bieden een 'thuis' aan de ouders zodat ze altijd bij hun kind kunnen zijn. Tijdens de homeride wordt er in 24 uur 500 kilometer gefietst om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald huizen in Nederland. 

 

 

Tour for Life - 25 augustus tot 1 september, Italie en Nederland

Op de fiets van Italië naar Nederland, dat is het doel van de Tour for Life. Het is een etappekoers die dwars door Europa gaat. Met deze tocht proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Daniel den Hoed stichting. 

 

Duchenne Heroes - 8 tot 14 september, Frankrijk en Nederland

Duchenne Heroes is een mountainbiketocht die ieder jaar plaatsvindt in september. De deelnemers mountainbiken in zeven dagen van Luxemburg naar Nederland. Ze leggen zeven etappes af door vier landen en fietsen gemiddeld honderd kilometer per dag. Ze laten zich sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige ziekte van Duchenne de kop in te drukken. Avonturiers die fietsen voor een goed doel, dat zijn de Duchenne Heroes.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer