Nice_LP_Domdaher_1783

Fietsvakantie in Frankrijk

Het is weer tijd voor de zomer! Hoe leuk is het om je fiets mee te nemen op vakantie. Het leuke is dat je zo’n reis dan kan combineren met culturele activiteiten of dagjes strand. Zo heb je een vakantie met verschillende activiteiten. Op deze manier wordt je trip naar de zon nog avontuurlijker. En elk land heeft weer zijn eigen mooie landschappen om te ontdekken.

 

Frankrijk is voor veel Nederlanders en Belgen hét vakantieland. Het is niet zo heel ver en er valt er ook genoeg te beleven. Het land beschikt ook over genoeg mooie fietsroutes vanwege het mooie landschap. Wij hebben hieronder wat leuke routes voor jou op een rijtje gezet:

 

Vélodyssée

Dit is de langste fietsroute van Frankrijk, is 1.200 kilometer en de route brengt je door verschillende landschappen. De route begint in Roscoff en eindigt aan de Spaanse grens Hendaye. Je fietst deze route langs de kust, waarbij je kleine kustplaatsjes met een heel mooi landschap tegenkomt. Vélodyssée is een ideale route voor fietsers die houden van stranden langs de Atlantische oceaan en dennenbossen. De route kent 14 etappes, bestaat voornamelijk uit vlakke delen en het merendeel bestaat uit autovrije paden.

 

 

Tour de Bourgogne

Deze route is erg geschikt voor families met kinderen. De route is vlak en je fietst voornamelijk langs kanalen. De route is 800 kilometer maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bepaald deel van de route te fietsen. Als je deze route fietst, kom je veel verrassende dingen tegen. Veel kanalen, wijngaarden, voormalige spoorlijnen, kastelen en interessante andere culturele bezienswaardigheden. Deze route biedt genoeg mogelijkheden voor elke fietser. Ben je een fietser die lange afstanden wil afleggen? Of een sportieve fietser die op zoek is naar avontuur? Of juist een fietser die het erg leuk vindt om het fietsen te combineren met culturele activiteiten? Hier is voor ieder wat wils.

 

 

La Loire à Vélo

Dit is een van de bekendste fietsroutes in Frankrijk. Deze route is 900 kilometer en begint in Cuffy en eindigt in Saint-Brévin-les-Pins aan de Atlantische Oceaan. Onderweg proef je genoeg van het cultuur van het land. Superleuk om een bezoekje te brengen aan een kasteel, je komt er genoeg tegen. Of juist om een mooie wijngaard te bewonderen. Als je deze route fietst, heb je de perfecte combinatie tussen fietsen en een culturele activiteit.

Ook zijn er genoeg mogelijkheden rondom de omgeving om een fiets te huren. Je kunt zelfs een fiets op een gewenste plek laten bezorgen en de fiets weer inleveren op een bepaalde locatie.

 

 

Al met al valt er genoeg te fietsen in Frankrijk terwijl je geniet van de natuur en verschillende culturele activiteiten onderneemt.

 

Wordt vervolgd met nieuwe vakantiebestemmingen...

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer