header sks

Getest, de Lockcage van SKS!

De SKS Lockcage bidonhouder is een bidonhouder en slot in één! Aan de onderkant zit een kabelslot, hiermee kan je je fiets snel even op slot zetten en ben je de gelegenheidsdieven een stapje voor. Erg handig, dus! Ik was benieuwd of dit in de praktijk ook zo was en daarom heb ik 'm getest. 

 

Bidon SKS lockcage

Kabelslot SKS Lockcage

 

De bidonhouder

De montage van de bidon op de fiets gaat gemakkelijk. De bidonhouder van SKS is gemaakt van kunststof en is ijzersterk, zoals ook de andere bidons van SKS. Doordat de bidon zo sterk is, blijft deze ook goed op zijn plek zitten. Dat komt mede door de verstelbare vanghaak, bevestigd aan de bovenkant, waardoor de bidon stevig blijft vastzitten. Zelfs zo vast, dat je wel eventjes je best moet doen om de bidon uit de bidonhouder te halen. Dit zie ik wel als een plusplunt, het laatste wat je wilt is dat de bidon op straat komt te liggen.

 

Het kabelslot

Het kabelslot blijft natuurlijk iets bijzonders. Het kabelslot is gevestigd onder de bidonhouder en wordt beveiligd met een cijferslot die je zelf kan instellen. De kabel maakt gebruik van het Roll Back systeem en is 75 cm lang. Hier kan je je fiets prima mee op slot zetten.

 

Gebruik

De kabel is niet heel dik. Wil je de fiets voor een langere tijd wegzetten, dan zou ik voor een ander slot kiezen. Wil je de fiets even snel vast zetten voor een kopje koffie onderweg? Dan is dit een hele goede oplossing en ben je de gelegenheidsdieven een stapje voor!

 

Meer lezen? Getest: DT Swiss H1700 35MM Wielset

 

Door: Joost van Milligen

 

Ook interessant

Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer