bontrager abc

Het ABC'tje van Bontrager. Zo zorgen zij voor extra veiligheid

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat met de invoering van de wintertijd het aantal verkeersongevallen toeneemt? Oorzaak hiervan is dat de avondspits zich voornamelijk in het donker afspeelt. Het is dus van groot belang om goed op te vallen in de verkeersdrukte. 

 

Afgelopen weekend was het weer zover; de klok werd een uur achteruit gezet. De één heeft dit extra uurtje doorgebracht in bed, terwijl de ander misschien wel genoot van een vroege frisse ochtendrit. Maar de wintertijd betekent ook dat het al vroeg donker wordt. Hoog tijd dus om je goed voor te bereiden en jezelf veilig de weg op te helpen.

 

Bontrager helpt

Bontrager is het huismerk van Trek Segafredo en heeft zichtbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom hebben ze het zogeheten ABC in het leven geroepen. De A staat voor 'Altijd aan', B voor 'Biomotion' en C voor 'Contrast'. Dus ben jij een nightrider? Zorg er dan voor dat je je ABC-tje goed voor elkaar hebt!  

 

(A)lways on

Verlichting is altijd een hot topic tijdens het invallen van de schemer. Veel fietser denken alleen tijdens de avond aan verlichting op de fiets. Ooit wel eens gedacht aan dagverlichting? De auto-industrie heeft hier al slim op ingespeeld en het is bewezen dat dit aanzienlijk minder ongevallen oplevert dan voorheen. Waarom dan geen verlichting overdag op de fiets?

 

(B)iomotion

Beweging in het verkeer valt op, dus zorg er voor dat deze onderdelen goed opvallen tijdens je fietstocht. Bontrager heeft daarom de overschoenen, sokken en beenwarmers een opvallende fluoriserende gele kleur gegeven met reflecterende onderdelen. Daarmee val je zowel overdag, als in de avond op.

Benieuwd naar het verschil? Bekijk het filmpje!

 

Video over de Biomotion van Bontrager

 

 

(C)ontrast

Fluoriserende kleding zorgt er voor dat je overdag goed zichtbaar bent. De reflectieonderdelen op de kleding bieden je extra veiligheid in de donkere uren.

 

Video over contrast van Bontrager

 

 

 

Meer lezen? Zo ziet de nieuwe Trek Remedy er uit

 

Geschreven door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer