20180419_mtb_

Lapierre MTB route in Ede

Lapierre is sinds kort de trotse sponsor van de nieuwe "Lapierre MTB Route Ede". Een 35km lange route door de schitterende natuur van Ede met uitdagende singletracks.

 

Op zondag 28 april is de nieuwe mountainbikeroute in Ede geopend. In het bosrijke gebied is een nieuwe mountainbikeroute aangelegd van ruim vijfendertig kilometer. De afgelopen maanden hebben al vele mensen deze nieuwe mountainbikeroute uitgeprobeerd, welke gesponsord wordt door Lapierre.

 

Startpunt Mountainbikeroute

De nieuwe mountainbikeroute start bij de Fietser in Ede. Als mountainbiker kun je hier gratis parkeren als je gebruik maakt van het uitrijmuntje welke je bij de receptie van De Fietser kunt krijgen. De Fietser is op dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 – 17:00 uur.  Hier start de route van ruim 35 kilometer door de prachtige natuur die Ede en haar omgeving te bieden heeft. Vanaf De Fietser is de aanrijroute uitgepijld met het internationale MTB symbool.

 

 

Kenmerken van de route

De mountainbikeroute kenmerkt zich door toffe singletracks (17 stuks) en is een uitdagende route voor zowel beginners als gevorderden. Bij de ontwikkeling van de route is goed rekening gehouden met de hoogteverschillen in de verschillende gebieden, waardoor het een afwisselend parcours is geworden. De route bevat vele technische bochten en goed lopende kombochten.

De nieuwe mountainbikeroute krijgt in het voorjaar van 2020 nog een koppeling met de toekomstige routes in Lunteren en Otterlo en kom je op een totale afstand van 80 kilometer. Daarbij zijn er in de toekomst ook verbindingen mogelijk met bijvoorbeeld Oosterbeek, Renkum en de Utrechtse Heuvelrug. Je bent de komende jaren dus nog lang niet uitgekeken in de regio van Ede!

 

 

Aanleg

De aanleg van deze MTB route wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van ruim 150 vrijwilligers van de stichting MTB Zuid Veluwe, die eveneens het onderhoud van de routes voor hun rekening zullen nemen. En dat doen ze met veel passie en kunde want de route is in perfecte staat. Hulde aan deze mannen en vrouwen! Enige punt(je) van kritiek is dat de route uit veel zandpaden bestaat dat er voor zorgt dat het in de zomer erg droog en stoffig is.

 

Uitblazen

Wil je onderweg even uitblazen? Dat kan perfect bij Boerderij Mossel. Om het prachtige terras te bereiken hoef je slechts 500m van de route af te wijken en kun je genieten van een kop koffie met appelgebak, een tosti of misschien wel een lekker koel 0.0% biertje. De weg is immers nog lang!

Knal je liever in 1 keer door? Dan kun je bij De Fietser in Ede ook genieten van een stevige lunch.

 

 

 

Enthousiast geworden over de nieuwe mountainbikeroute in Ede? Wacht dan niet langer en pak je mountainbike! Op zoek naar een nieuwe mountainbike? Kom dan naar de Fietser in Ede en laat je informeren over alle modellen die beschikbaar zijn.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

people-314481

Raad de plaat

lees meer
AMPP-banner2

Nieuw: Cateye Ampp verlichting

lees meer
Teknika-5-1-1160x773

Etxeondo Teknika: warmte en vrijheid!

lees meer
Mitch Delfs 5

Tubeless: doen of niet?

lees meer
ElsVisser_Kona_training

Bikejunck van de week, triathlete Els Visser

lees meer
tourdefrance_2020

Dit is het parcours van de Tour De France 2020

lees meer
trollstigen-norway

Beklim de ladder van de trollen, dit is Trollstigen

lees meer
DT swiss HGC1400

Dit zijn de nieuwe Hybrid Gravel wielen van DT Swiss, HGC1400 en HG1800

lees meer
SARIS-NMahon033

Met de Saris indoor trainers train je binnen als een pro!

lees meer