DJI_0004

Mallorca, echt een fietswalhalla!

Het Spaanse eiland Mallorca is een schitterend eiland waar je heerlijk op het strand of terras kunt vertoeven. Daarnaast is het ook maar twee uur vliegen, dat is wel te overzien toch? Je kunt je eigen fiets meenemen maar er zijn veel locaties waar je goede fietsen kunt huren. Er is keuze uit tal van hotels en appartementen. Prachtige routes met schilderachtige uitzichten, daar word je mee beloond tijdens of na je inspanning! Namens Abus werden we uitgenodigd om op het eiland te fietsen. Deze ervaring wilden we natuurlijk niet missen.

 

Waarom dit eiland?

Vooral in de zomer is het in de bekende badplaats El Arenal druk, vol met feestvierende jongeren die met een kater op het strand liggen. Aan de oostkant zitten vooral gezinnen met hun kinderen, ver weg van het feestgedruis. In het voor -en najaar heeft Mallorca een heel ander beeld, heel veel sporters waaronder een overvloed aan fietsers bevinden zich dan op het eiland. Niet verwonderlijk want wanneer het kwik in Nederland of elders in Noord-Europa een magere 5 graden aantikt is het op Mallorca al snel 15 tot 20 graden, ideale temperaturen om een duur of intervaltraining te doen. Wanneer je in de Spaanse zon een rondje rijdt heb je de kans dat je zomaar wat profs tegen komt. Vele profploegen komen jaarlijks op Mallorca om hun conditie eens flink aan te pakken. Tijdens deze trainingskampen wordt de basis gelegd voor het nieuwe seizoen.

 

Puig Major

Het eiland kent veel diversiteit qua routes: glooiend of maak je liever echte hoogtemeters? Helemaal vlak rijden gaat natuurlijk niet, we zijn niet in Nederland hé! De langste klim is Puig Major en is 1445 meter hoog. De 15 kilometer lange klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over twee meren die omgeven zijn door bergen en de rest van Mallorca.

 

Lees ook: zoek je een uitdaging met veel hoogtemeters?

 

Cap Formentor

Als je over de vuurtoren van het eiland begint, weet iedere inwoner wel waar het over gaat; Cap Formentor, het noordelijkste puntje van het eiland. Vergeet deze klim niet als je op Mallorca bent want dit is werkelijk de mooiste plek. Begin wel vroeg aan deze klim, op een later tijdstip zijn er namelijk veel toeristen.

 

 

Randa

De klim vanuit Randa is veel korter; slechts 5 km met een stijgingspercentage van 6%. Als afsluiter van een mooie trainingsweek kun je kijken of je al profijt van je trainingsuren hebt gehad, volgas die berg op! Op de top kun je lekker uitrusten en heerlijk eten.

 

 

En, krijg je al zin om te fietsen? Het kortebroekenweer is gelukkig in aantocht!

 

Mocht je in de toekomst naar Mallorca gaan, de gpx bestanden kun je hieronder downloaden.

 

 

Door:Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
Etxeondo header

Outfit voor de beginnende fietser

lees meer
brandon semenuk header

Bikejunck van de week: Brandon Semenuk

lees meer
Header tips voor mountainbike beginners

Tips voor beginnende mountainbikers

lees meer