DJI_0004

Ontdek de schoonheden rondom het Gardameer

Net als iedereen ga ik ook graag op vakantie. En als fietsliefhebber neem ik de tweewieler dan natuurlijk mee. Het Gardameer, Lago di Garda, zoals dat zo mooi klinkt in het Italiaans, is bij uitstek zo’n plek waar elke fietser zich direct thuisvoelt. Het is het grootste meer van Italië en een paradijs voor fietsers met een diversiteit aan heuvels, hooggebergte en vlak terrein; het Gardameer heeft het allemaal.

 

 

Racefiets

Ik verbleef met mijn familie op een camping aan de zuidkant van het meer. Een prachtige camping met alle faciliteiten en animatie, zodat ik me niet schuldig hoefde te voelen als ik weer eens op de fiets stapte. Aan de zuid-oostkant, vanaf Pacengo, ben ik in eerste instantie naar Caprino Veronese gefietst, een goede warming-up van ongeveer 25 kilometer naar de voet van de Monte Baldo. Deze klim is 24 km lang met stijgingspercentages tot 19% en brengt je tot een hoogte van 1635 meter. Op de ‘top’ heb ik een terrasje gepakt om even de tank bij te vullen. De echte top is echter alleen te bereiken met de stoeltjeslift dat overigens een interessante optie is voor de mtb-liefhebbers. Zij kunnen hun hart ophalen door de eindeloze trails die naar beneden gaan, lekker downhill!

De route heb ik vervolgd met een afdaling richting Avio. Een afdaling met veel haarspeldbochten die door een prachtige vallei gaat, echt genieten! Vanuit Avio ben ik langs de rivier Adige gereden. De Adige Radweg, zoals het aangelegde fietspad heet, brengt je door prachtige wijngaarden weer terug naar het startpunt. Wanneer je wat extra kilometers wilt maken kun je de Adige Radweg helemaal uitrijden, want deze eindigt pas in Verona.

Download de route

 

 

Mountainbike

Rondom het meer heb je ook talloze mountainbikeroutes. Deze zijn verdeeld in verschillende gradaties, van beginners tot gevorderden. En omdat Italië mij altijd trekt heb ik afgelopen april alvast een voorschot genomen op de zomer. MTB achterop de auto en rijden maar. Vanuit Riva Del Garda, Limone en Torbele heb ik een prachtige tocht gereden en ben je binnen no-time in de bergen. Deze tocht was een korte voorbereiding op de Rocky Mountain Bike Marathon, een echte uitdaging! Deze vindt ieder jaar eind april plaats. De route gaat richting Arco en is 75 km lang met 2800 hoogtemeters. Tijdens de tocht maakte ik kennis met steile beklimmingen, zeer technische afdalingen met veel stenen en boomwortels. Zelfs zo heftig, dat ik op een gegeven moment even ben afgestapt.

Wil jij deze route ook rijden? Download de route.

 

Fiets huren

Geen eigen mountainbike of racefiets? Op veel plaatsen kun je natuurlijk ook een fiets huren. Let daarbij goed op de kwaliteit van de fiets. Met steile afdalingen en uitdagende klimmetjes is een goede fiets van levensbelang. Controleer de fiets daarom altijd goed, voordat je er mee op pad gaat.

 

Meer lezen? Rijd een gevarieerd kort rondje

 

Geschreven door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer