socks-1

Regenachtig weekend: de ideale omstandigheden voor een middagje wielrennen kijken op TV

Er staat ons een druilerig en regenachtig weekend te wachten. De echte diehards stappen op de fiets, maar wat is er fijner dan op een regenachtige dag lekker op de bank wielrenetappes te kijken. Dit weekend kom je aan je trekken met Parijs-Nice en Tirreno- Adriatico.

 

Parijs-Nice

Parijs Nice heeft dankzij  Wilco Kelderman een klein Nederlands tintje. Na de tijdrit van gisteren staat hij nu vierde in het algemeen klassement. Simon Yates wist gisteren voor het eerst in zijn carriere een tijdrit te winnen. Momenteel voert Michal Kwiatkowski het algemeen klassement aan. 

Aanstaande zaterdag staat de koninginnerit op het programma. Deze voert van Nice naar Valdeblore La Colmiane en kent vele pittige beklimmingen. De slotklim is 16,3 kilometer lang. Deze is lang en buitengewoon regelmatig. In 16,3 kilometer stijgt de klim naar Valdeblore La Colmiane met een gemiddelde van 6,2%. De vijfde kilometer is de steilste: 7,5%.

Wij zijn benieuwd wie er zondag aan het einde van de dag met de leidertrui om zijn schouders in Nice staat!

 

 

Tirreno- Adriatico

Traditiegetrouw wordt een week voor de start van Milaan- San Remo de Tirreno- Adriatico gereden. Afgelopen woensdag was de eerste etappe van deze meerdaagse koers die ons leidt van de Tyrreense Zee (Tirreno) naar de Adriatische Zee (Adriatico). 

Adam Yates is na twee dagen de leider in het algemeen klassement. Vandaag staat de langste etappe op het programma met grote kansen voor de sprinters. Maar het weekend staat in het teken van de beklimmingen. We kunnen niets garanderen, maar wij denken dat dit spectaculaire etappes kunnen worden. 

En wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe onze landgenoot Tom Dumoulin het vergaat. Hij heeft na twee etappes de top van het klassement nog in zicht met slechts 22 seconden achterstand. Of gaat Greg van Avermaet nog voor verrassingen zorgen? We gaan het dit weekend zien! 

 

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

Header_fietspompen

Fietspompen, welke moet je kiezen?

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer