Screen Shot 2018-10-26 at 17.13.34

Tips bij de aanschaf van een nieuwe racefiets

Je bent verliefd geraakt op het wielrennen. Het is heerlijk om met het mooie weer een rondje te fietsen of misschien wel wedstrijden te rijden. Helaas ben je nog niet in het bezit van een racefiets maar je wilt er maar al te graag één aanschaffen. De keuze is reuze en je ziet door de bomen het bos niet meer. We geven je enkele tips bij de aankoop van jouw nieuwe fiets.

 

 

Budget

Een goede vraag is natuurlijk hoeveel euro’s je uit wilt geven aan je nieuwe tweewieler. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Fietsen zijn er in de prijsklasse van €750,- tot €11.000,- Wanneer je je budget bepaalt hebt, heb je al een klein kader geschetst in welke vijver je kunt gaan vissen.

 

Framemateriaal

Het budget is uiteindelijk ook bepalend uit welk materiaal het frame bestaat; carbon, aluminium of titanium. Carbon is lichter, stijver en daarmee ook duurder. Aluminium is ook goed materiaal, dit is een goede middenweg qua gewicht en comfort. 

Titanium is erg licht, maar ook sterk zodat er na een valpartij weinig kans is op een scheur of breuk.

 

Toeren of koersen?

Ben je van plan om keihard rondjes om de kerk te gaan rijden tijdens een criterium, gebruik je de fiets alleen voor woon-werkverkeer of train je graag voor de lange toertochten in de bergen? Ja ik weet het, fietsen is erg divers maar dat maakt het ook zo leuk! Wanneer je gaat koersen verkies je snelheid en aerodynamica boven het comfort van de fiets. Een comfortabele fiets komt meer van pas tijdens lange ritten.

 

Testrit

Oriënteer je online welke fietsen je mooi vindt, je creëert een gevoel bij een bepaald merk. Kijk daarna welke winkels ze aanbieden. Op bezoek bij de dealer kun je een testrit maken. Dit is belangrijk omdat je dan kunt kijken of de fiets lekker rijdt en de geometrie aansluit bij jou lichaam. Wanneer je er een goed gevoel aan over houdt kun overgaan tot de aankoop.

 

Lees ook: Hoe hoort fietskleding te zitten?

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
woordmerkBJ

Even voorstellen: het redactieteam van Bikejunckies

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer