brumotti

Vittorio Brumotti, vrije stijl

Er zijn mensen die totaal ongeschikt zijn voor een doorsnee kantoorbaan. Tenzij ze de objecten van een gemiddeld interieur mogen gebruiken voor hun eigen kunsten. Eén van die mensen is de Italiaan Vittorio Brumotti, fietsartiest met voorkeur voor hoogte en obstakels.

 

Opmerkelijk

Het meest bijzondere van Brumotti’s acties is wellicht dat hij alle fietsstunts uitvoert op een moderne carbon racefiets. Hoge velgen, racestuur, geen vering. Hij begon op 11-jarige leeftijd met trialfietsen en bedacht meerdere stunts wat hem inmiddels 10 Guiness Book Records opleverde. De laatste was de beklimming van de Burj Khalifa in Dubai, per fiets in 2 uur en 20 minuten.

 

Strijd

Andere bekendheid kreeg Brumotti in zijn rol als tv-correspondent voor Striscia la natizia, waarin hij openlijk de strijd aangaat met misdaad in het algemeen. Dat kwam hem al eens bijna duur te staan omdat de onderwereld hem naar het leven stond, waaronder een aanslag met de val van een betonblok waar ‘zijn naam op stond’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schade

Brumotti heeft een soulmate in Peter Sagan, samen deden ze onder meer een partijtje fietsvoetbal en reden ze op de green voor een potje golf. Als Brumotti zelf fietst, zijn vooral bruggen, auto’s en allerlei fabrieks- of kantoormeubilair favoriet om overheen te fietsen. En hoewel alle stunts goed voorbereid zijn en in scene gezet, blijft zelfs Vittorio Brumotti niet vrij van schade en blessures.

 

 

Kansen

Dus als op zondagochtend het egale asfalt soepeltjes onder je door glijdt, de gesprekstof met je maten opgedroogd is en je verveelt je wat, denk dan nog eens aan Brumotti, onze Bikejunck van de week. Er kan nog zoveel meer met een standaard racefiets.

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Meer lezen? Over Guiness Book met nog meer fietsgerelateerde records of alle andere Bikejuncks

 

Ook interessant

Header_fietspompen

Fietspompen, welke moet je kiezen?

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer