Shimano Deore XT

Voor echte mountainbikers de nieuwe Shimano XT M8100-serie + SLX M7100-serie Groepsets!

Shimano is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van fietsonderdelen. Shimano maakt vooral onderdelen voor racefietsen en mountainbikes maar maakt ook onderdelen voor stadsfietsen. Bovendien verkoopt Shimano ook fietsaccessoires zoals fietskleding en fietsschoenen.

 

De Shimano XT M8100 cassette

Deze cassette is ontworpen voor de Shimano Microspline body. De cassette heeft een groot bereik door de toevoeging van een ‘10’ als kleinste tandje. Je schakelt op de cassette ook soepel en snel. Dat is heel handig tijdens ruige omstandigheden tijdens het Mountainbiken. 

Let op! De cassette past alleen op een Shimano Microspline body.

 

Shimano XT M8100 achter en voorderailleur

De derailleur heeft een groot versnellingsbereik. Je kan snel en nauwkeurig schakelen door de nieuwe schakeltechniek (Hyperglide plus) van Shimano. Door de nieuwe techniek kan je ook soepel schakelen tijdens ruige omstandigheden. De Derailleur is relatief licht maar wel 50 gram zwaarder dan de XTR versie.

 

 

Shimano XT M8100 shifter

In de Shimano XT M8100 shifter is de Rapidfire plus techniek in bewerkt waardoor de shifter snel en betrouwbaar schakelt. De stand kan je volledig zelf instellen door middel van de I-Spec EV. Door de rubberen padding op de shifterarm heb je meer grip tijdens het schakelen. De shifter is ook licht en duurzaam.

 

 

Shimano XT M8100 crankstel

De crankstel is licht en heeft een enkel voorblad en dit voorblad word gemonteerd met direct-mount montage. Door deze techniek kan je gemakkelijk je kettingbladen wisselen als het fietsterrein daar om vraagt. Door Shimano’s Direct Chain technologie blijft je ketting goed liggen op het voorblad en word de kans op een loslopende ketting verkleind.

 

 

Shimano XT M8100 remschrijven

De remschrijven van Shimano doen het altijd goed. De remmen zijn hard, geven duidelijke feedback en zijn makkelijk in en af te stellen door Shimano’s I- Spec EV montage. De remschijven zijn kleiner geworden in vergelijking met de XT M8000 remmen.  Op de remklauwen zitten mogelijkheden opgeplaatst om de afstand tussen de remhendel en het stuur te personaliseren. Met deze remmen kan je je eigen ideale positie bepalen.

 

 

Shimano SLX M7100-serie

De SLX M7100-serie en de XT M8100-serie groupsets zijn bijna tegelijk op de markt gebracht. Ze hebben beide dezelfde features uitgebracht Maar wat is nou het verschil tussen de SLX M7100-serie en de XT M8100-serie? Wat als eerste opvalt is dat de SLX M7100 een turquoise kleur heeft. Het ziet er lux uit en het is niet minder mooi dan de XT M8100-serie. SLX M7100-serie heb je geen instelling van vrije slag op de remhendel. Want je hebt maar 1 aluminium cassette dus minder kettingblad opties, geen complete wielen, geen multi-release op de rechter shifter en je hebt SIL-TEC coating op de schalmplaten van de ketting.Als slot de SLX M7100-serie is 148 gram zwaarder in directe vergelijking dan de XT M8100-serie.

 

De SLX M7100 crankstel

 

Door: Jermo Islek

 

 

Ook interessant

people-314481

Raad de plaat

lees meer
AMPP-banner2

Nieuw: Cateye Ampp verlichting

lees meer
Teknika-5-1-1160x773

Etxeondo Teknika: warmte en vrijheid!

lees meer
Mitch Delfs 5

Tubeless: doen of niet?

lees meer
ElsVisser_Kona_training

Bikejunck van de week, triathlete Els Visser

lees meer
tourdefrance_2020

Dit is het parcours van de Tour De France 2020

lees meer
trollstigen-norway

Beklim de ladder van de trollen, dit is Trollstigen

lees meer
DT swiss HGC1400

Dit zijn de nieuwe Hybrid Gravel wielen van DT Swiss, HGC1400 en HG1800

lees meer
SARIS-NMahon033

Met de Saris indoor trainers train je binnen als een pro!

lees meer