what-is-wavecel_helmet_altvideobackground

WaveCel: de nieuwe helmtechnologie van Bontrager

De fietswereld is de afgelopen 30 jaar sterk veranderd, alles is lichter en er zijn allemaal slimme technische gadgets te verkrijgen. De helmtechnologie daarintegen heeft in de afgelopen 30 jaar geen extreem grote veranderingen ondergaan. Bontrager, onderdeel van Trek, vond dat hier verandering in moest komen en introduceert daarom de nieuwste helmtechnologie genaamd WaveCel.

 

De helmen met de WaveCel technologie hebben een comprimeerbare structuur aan de binnenkant van de helm. Door middel van een draadstructuur kan het materiaal in verschillende richtingen meebewegen en daarbij de klap opvangen voordat deze het hoofd bereiken. Een helm met standaard EPS-schuim is ontworpen voor recht-toe-recht-aan, directe impacts. Dit komt doordat het schuim in het geval van een crash samen wordt geperst. Een helm met WaveCel is ontwikkeld voor het type fietsongevallen dat in de praktijk het meest voorkomt: onfortuinlijk, met verdraaiingen en impact onder een schuine hoek.

 

Het WaveCel systeem vervangt voor een gedeelte het EPS-schuim, maar de pasvorm blijft hetzelfde. Door het weglaten van EPS-schuim kunnen de ventilatiegaten veel groter gemaakt worden waardoor er meer ventilatie mogelijk is.

 

De WaveCel-structuur is ontwikkeld door orthopedisch chirurg dr. Steve Madey en biomechanisch ingenieur dr. Michael Bottlang, twee experts die al 25 jaar samenwerken op het gebied van fractuurbehandeling, borst- en bekkenletsel en het voorkomen van hoofdletsel.

Deze helmtechnologie is tot wel 48x effectiever bij het voorkomen van een hersenschudding ten gevolge van een val met de fiets in vergelijking tot een standaard helm met EPS-schuim.

 

Gemiddeld zijn de helmen met WaveCel technologie 53 gram zwaarder. Maar ja, je hebt maar één stel hersenen, zeker de moeite waard om die goed te beschermen dus.

En nog een voordeel: als je WaveCel-helm binnen een jaar na aankoop bij een val beschadigd raakt, krijg je met de Bontrager Crash Replacement garantie en ontvang je gratis een nieuwe.

 

Bontrager WaveCel-helmen worden om te beginnen aangeboden in vier modellen:

  • XXX WaveCel Racehelm (€ 249,99)
  • Blaze WaveCel Mountainbikehelm € 249,99)
  • Specter WaveCel Racehelm (€ 149,99)
  • Charge WaveCel speed pedelec helm (€ 149,99)

 

 

Door: Judith Mol

 

Ook interessant

Header_fietspompen

Fietspompen, welke moet je kiezen?

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer