AmesKoopmansSolingen2019

XLC 3 Nations Cup 2019 succesvol van start!

 

De 3 Nations Cup 2019 is weer begonnen! Met een serie van 8 wedstrijden die plaats vinden in Nederland, België en het westen van Duitsland, maken ze deel uit van de belangrijkste MTB-competitie in de Benelux. In het weekend van 30 en 31 maart was de aftrap in Solingen, Duitsland.

 

XLC hoofdsponsor

Ook dit jaar is XLC weer de hoofdsponsor van de 3 Nations Cup MTB. Met de XLC 3 Nations Cup verwachten de lokale organisatoren, Belgian Cycling, de KNWU, Radsportverband NRW, de BDR en Exventure Sports & Events gezamenlijk weer een mooie wedstrijdserie neer te kunnen zetten. Mountainbikers worden dan dus ook van harte uitgenodigd om mee te doen, en natuurlijk kun je als bezoeker kijken naar de attractieve parcoursen en races. XLC draagt via deze weg bij om zo het unieke fietsgevoel te versterken.

 

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de 3 Nations Cup 2019:

 

Start Datum

Eind Datum

Plaats

Klasse

30-03-19

31-03-19

Solingen (GER)

Int. Classe 3

06-04-19

07-04-19

Beringen (BEL)

Int. Classe 1

13-04-19

14-04-19

Saalhausen (GER)

Int. Classe 1

22-06-19

23-06-19

Spaarnwoude (NED)

Int. Classe 2

29-06-19

30-06-19

Houffalize (BEL)

Int. Classe 1

06-07-19

07-07-19

Apeldoorn (NED)

Int. Classe 3

24-08-19

25-08-19

Zoetermeer (NED)

Int. Classe 2

14-09-19

15-09-19

Wetter-Ruhr (GER)

Int. Classe 2

 

 

XLC 3 Nations Cup 2019 succesvol van start!

 

De XLC 3 Nations Cup is in 2019 erg succesvol van start gegaan. De wedstrijdserie heeft zich in haar tweede bestaansjaar al een stevige plaats in de mountainbikekalender weten te verwerven. Jong en ‘upcoming’ talent weet dankzij de XLC 3 Nations Cup internationaal door te groeien en ook World Cup pro’s zijn regelmatig te gast, om tussen World Cup’s door de vorm aan te scherpen of in stand te houden, of om na een blessure weer op niveau te komen.

 

Goed en mooi is te zien dat de XLC 3 Nations Cup voor veel bikers hét hoofddoel van hun seizoen geworden is. Het is de XLC 3 Nations Cup en het nationaal kampioenschap. Zij willen het klassement in hun leeftijdscategorie winnen of hebben als doelstelling daarin hoog te eindigen. Het competitieniveau is hoog, waardoor bikers elkaar naar het volgende level pushen.

 

Niet alleen bikers uit Nederland, België en Duitsland weten de weg naar de XLC 3 Nations Cup te vinden. Ook zijn er al Fransen, Zweden, Zwitsers, Britten, Tsjechen en Polen gesignaleerd. Hoe internationaler, hoe mooier natuurlijk. Het geeft de wedstrijdserie onder auspiciën van Belgian Cycling, de KNWU en de BDR en met Exventure Sports & Events als uitvoerend producent extra cachet en allure.

 

Ieder weekeinde worden er twee eventvideo’s geproduceerd, eentje van de wedstrijden op zaterdag en eentje van de wedstrijden op zondag. Deze video’s worden snel geproduceerd, een uur of vier na de laatste wedstrijd van de dag zijn ze al online. Op dat moment zitten deelnemers en hun aanhang natuurlijk nog in de sfeer van het evenement, kijken dan de video’s en delen deze massaal. Ook aan het internationale online mountainbikeplatform GMBN worden beelden va de XLC 3 Nations Cup geleverd, zodat ook daar de wedstrijden aan bod komen.

 

Op social media worden tijdens de wedstrijden regelmatig updates van het verloop met foto’s gepost. Deze updates worden goed gedeeld en ‘geliked’. Daarnaast posten deelnemers en hun fans ook zelf foto’s en berichten. Het is goed te zien dat zo veel mensen zo betrokken zijn bij de XLC 3 Nations Cup en daar mee bezig zijn. Voor 2019 is er een nieuwe website gebouwd, waarmee informatie voor deelnemers beter toegankelijk en gebruiksvriendelijker is.

 

Op de evenementen staat XLC vertegenwoordigd met een promo- en servicestand. Op deze stand worden producten van XLC gepresenteerd en wordt kleine service verricht. Er is ook wat specialistisch gereedschap en er zijn onderdelen aanwezig, zodat iemand met pech uit de brand geholpen kan worden.

 

Op moment van schrijven zijn er twee wedstrijden verreden: Solingen en Beringen. In Solingen won bij de mannen de Zwitserse Martin Fanger bij de Elite en bij de vrouwen de Duitse World Cupster Kim Anika Ames. In het altijd spectaculaire Beringen pakte België een clean sweep. Regerend Belgisch kampioen Jens Schuermans won bij de mannen, regerend Belgisch kampioene Githa Michiels bij de vrouwen.

 

   

              

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer