capa-busti-3

Zo zit je altijd warm op de fiets; kledingadvies voor ieder seizoen

April doet wat 'ie wil! Dit jaar lijkt november zijn eigen willetje te hebben; qua weer kun je er geen pijl meer op trekken met temperaturen die in november nog oplopen tot 19 graden! Maar het kan ook zo weer omslaan en komt koning winter om de hoek kijken met gure windvlagen, regen en ijzige kou. Ieder seizoen heeft zijn eigen kledingadvies. Wij geven je een paar tips.

 

Koud en guur

Het vriest, regent of zelfs natte sneeuw valt uit de lucht. Maar je hebt toch zin in een ritje op de fiets. Belangijk is dan om je warm aan te kleden. Begin bij een lange fietsbroek, korte fietsboek met beenstukken kan ook! Het bovenlijf kan snel koud worden doordat je gaat zweten. Een ondershirt met lange mouw dat vochtabsorberend is, raad ik je zeker aan. Daaroverheen een wielershirt en en een windstopper om de kou buiten te houden.

 

Via je hoofd verlies je veel warmte, draag daarom een fietsmuts met oorwarmers onder je helm. En om je handen en voeten warm te houden zijn warme fietshandschoenen en overschoenen geen overbodige luxe.

 

kledingadvies bij fietsen in de kou

 

Een waterig zonnetje

Bij een eerste zonnestraal die voorzichtig door de wolken heen prikt begint het vaak weer te kriebelen bij de echte fietsliefhebbers. Het kan dan vaak nog wel verradelijk koud zijn op de fiets. De warmbloedigen onder ons kunnen op pad met een korte fietsbroek maar doen er verstandig aan om voor de zekerheid wel beenstukken mee te nemen. Mijn advies bij dit weertype is om niet te warm gekleed de deur uit te gaan. Trek daarom een ondershirt aan met korte mouw met daarover een wielershirt (eventueel met lange mouw of armstukken).Een klakske houdt je hoofd lekker warm

.

kledingadvies voor fietsen in de herfst

 

Bijna zomer

Heerlijk, lente! Alles staat in bloei waarmee het volgens vele fietsliefhebbers de mooiste tijd van het jaar is om te fietsen. Met een temperatuur van circa 15 graden, droog en af en toe een zonnetje raden wij je aan om te rijden in een korte fietsbroek, mouwloos ondershirt, wielershirt met korte mouw en enventueel, als er een straffe wind staat, een mouwloos windjack. Voor de koukleumen raden we beenstukken mee te nemen. Is er toch een bui voorspeld? Bij twijfel altijd een regenjack mee!

 

Kledingadvies voor fietsen in de lente

 

Stralende zomer

Drie maanden geleden zaten we nog te puffen en te zweten tijdens de snikhete zomer waarin warmterecords keer op keer werden verbroken. Een rondje op de fiets met een verkoelend rijwindje is dan heerlijk! Maar kleed je luchtig want voor je het weet zit je oververhit op de fiets. Over het kledingadvies voor dergelijke warme dagen zijn we kort; zo licht en luchtig mogelijk. Een ondershirt voor het opvangen van zweet is wel aan te raden. Hoe warm het ook is, denk wel aan je helm. Met voldoende ventilatiegaten krijg je voldoende verkoeling. 

 

Kledingadvies voor fietsen in de zomer

 

Meer lezen? Ook in het najaar blijven fietsen? Het kan met deze tips & tricks!

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer
Header fiets vakantie spanje

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

lees meer
Bikejunckies_Trapassen

Welke verschillende trapassen zijn er? Wij leggen je uit welke je moet hebben!

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
fiets_schoonmaken_header

Zo maak je je fiets weer blinkend schoon

lees meer