
Pech onderweg? Wees goed voorbereid!
Iedere wielrenner is het wel een keer overkomen: een lekke band onderweg of een gebroken ketting. Wat is het dan handig als je een reserve bandje en bandenlichters achter in je wielershirt hebt gestopt. Voor de “doe het zelf-ers” onder ons is een bandje wisselen onderweg geen probleem. Toch?
Handig voor onderweg
- Reserve binnenband
Zorg er voor dat je een binnenband meeneemt met juiste ventiellengte.
- Bandenlichters
Om het wissel van een bandje soepel te laten verlopen zijn minimaal 2 bandenlichters handig.
- Minipomp of CO2 patroon
De meest gebruikte manier om de banden van je racefiets onderweg op te pompen is met een minipomp. Deze pompjes zijn makkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen in achterzak of zadeltas. Tevens zijn ze makkelijk aan je fiets te bevestigen met een clip die bij de pomp wordt geleverd. Het gebruik van een Co2 inflator is natuurlijk ook een makkelijk alternatief. Vergeet je CO2 inflator niet!
- Multitool
Altijd handig om de kleine klusjes onderweg op te lossen. Een multitool met kettingpons is aan te raden mocht je een gebroken ketting moeten repareren.
- Missing link
Onderweg een gebroken ketting repareren is voor de doorgewinterde wielrenner een eitje. De kettingpons van je multitool en de missing link vervang je de gebroken schakel.
Waar laat je al die spullen?
Bepakt en bezakt stap je op je fiets met alle tools en reserve-onderdelen op zak om zelfs de grootste pechmomenten te trotseren. Maar zou het niet makkelijker zijn om de spullen ergens anders op te kunnen bergen? Een zadeltasje is natuurlijk een oplossing maar een gereedschap bidon is ook een goed idee.
Door: Laurens Jeurnink
Ook interessant


.jpg?height=300&width=600&mode=crop&converttowebp=0)





