Ramses Bekkenk is klaar voor unieke 75ONE Challenge op de MTB door Drenthe

Ramses Bekkenk in de 75One Challenge

Update:

[Zelfs als je hoofd en je conditie goed zijn, kan je lichaam je in de steek laten. Na 700 kilometer heeft Ramses zijn monstertocht moeten staken. Na zo'n 600 kilometer begon het lijf tegen te sputteren maar met zijn bekende doorzettingsvermogen heeft hij nog uren volgehouden. Toch werd niet Dwingeloo maar Schoonoord de laatste halte. ‘Met de tientallen lange, mulle paden en door de droogte van de afgelopen weken, wist ik dat ik donderdag aan een hele zware rit begon bij Hotel Wesseling in Dwingeloo. De combinatie met de koude nachten en het intensieve navigeren met veel kort en onverwacht bochtenwerk kostten veel energie. Uiteindelijk zoveel energie dat mijn lichaam mijn geest versloeg omdat ik elke oneffenheid op mijn pad met mijn hele lijf voelde. Van deze rit door een prachtige provincie heb ik in het begin echt genoten, daarna geleden en uiteindelijk weer geleerd. Lessen die ik meeneem bij mijn volgende uitdagingen want ik ben nog niet klaar met het fietsen’, aldus Bekkenk. Volgens ons ben je dan een echte Bikejunck en maken we een diepe buiging!]

 

 

Wat doe je als in goede vorm bent en de wedstrijden zo mist. Al eerder reed (en won!) Ramses Bekkenk van KMC Mountainbiketeam lange off-road races, zoals de 360 km van de 36One Challenge in Zuid-Afrika die al drie keer wist te winnen. Maar de racekalender is leeg dus zocht de Alkmaarder een eigen uitdaging, dit keer dichter bij huis. Hij besloot drie bekende mountainbikeraces achter elkaar te gaan rijden: de Drenthe 200, de Bartje 200 en de Hunebedden 350, non-stop. En dat gaat vandaag gebeuren, vanochtend om 9 uur ging hij van start.

 

Dwingeloo

Ramses legt uit: "Ik heb de rondjes door Noord-Holland wel gezien en omdat er geen wedstrijden zijn, besloot ik een doel te stellen voor een mooie lange solo rit om mens en materiaal te testen en van de omgeving te genieten. Na deze gedachte een maand geleden met mijn teammanager Martin Schuttert besproken te hebben kwam hij met het idee van de 75One Challenge. Johan Wekema en Rob van Baak van Bolane hebben voor ons de route in kaart gebracht. Ik start donderdag 14 mei bij Hotel Wesseling in Dwingeloo en zal bij de finish een rondje om het Hotel rijden voor de laatste missende kilometer om op 751 kilometer uit te komen."

 

Live te volgen

De strand- en langeafstandsfietser is in deze 75One Challenge onderweg te volgen want hij rijdt met een zogenaamde Spot device die zijn exacte locatie aangeeft en die hij in geval van nood ook voor een oproep kan gebruiken. "Om de 100 kilometer heb ik een stop gepland om mijn eten en te drinken aan te vullen en van kleding te kunnen wisselen. Ik heb er zin in!", aldus Bekkenk.

 

Wil jij Ramses ook volgen? Kijk dan op Mountainbiketeam.com daar zie je rechts, bij de social media een linkje naar SPOT. Daarmee open je een kaart met afgelegde route en live lokatie. Natuurlijk wensen we deze Bikejunck alle succes de komende uren, hij is inmiddels gestart op z'n Lapierre fiets en verwacht na zo'n 45 uur weer terug te zijn in Hotel Wesseling.

 

Ramses wordt voor zijn materiaal gesponsord door de partners Lapierre, XLC, Schwalbe, SR Suntour, KMC, Lake, DT Swiss, Abus en Maxim.

 

Door: Andre Ruitenbeek

Foto credits:  Erik Ruigewaard

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer