...S-Works-EXOS-Toma-Cycles-Kerkrade-2

S-Works EXOS en S-Works EXOS 99

De S-Works EXOS en de S-Works EXOS 99 zijn de gloednieuwe, lichtgewicht schoenen van het Amerikaanse merk Specialized. Van alleen het kijken naar de schoen krijg je al zin om te gaan fietsen!

 

S-Works EXOS

Met slechts 150 gram (maat 42) zijn dit de lichtste fietsschoenen, met een Boa-sluiting, ooit geproduceerd. Alle aspecten zijn onderzocht en overal is over nagedacht. Alleen al het ontwikkelen van de carbon zool kostte bijna evenveel tijd als het ontwikkelen van de Tarmac racefiets van Specialized.

 

Comfortabel

Het bizar lage gewicht van de S-Works EXOS kon Specialized voornamelijk bereiken door de zool zo licht mogelijk te maken. De carbonzool weegt namelijk maar 66 gram en heeft een stijfheidsindex van 13.0. Door het gebruik van dyneema is de bovenschoen extreem soepel en dun, waardoor je het bijna helemaal plat kunt drukken tegen de zool aan. Dit materiaal is wel soepel, maar niet elastisch, waardoor de voet stevig in de schoen zit. Ook hebben ze een nieuwe Warp Sleeve ontwikkeld waarmee ze de harde neus van de schoen hebben kunnen verwijderen, dat zorgt voor een lager gewicht en meer comfort.

 

Voetbed

De S-Works EXOS bevat de bekende Body Geometry zool en voetbed, deze zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om het vermogen en de efficiëntie te verhogen en de kans op blessures te verminderen. De S-Works EXOS zij verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Dit geeft de schoenen een chique uitstraling, wat je van een schoen in deze prijsklasse ook wel mag verwachten. De S-Works EXOS kosten namelijk €499,90 euro.

 

 

S-Works EXOS 99

De naam van de schoen verklapt het al: dit is een schoen die slechts 99 gram weegt. Voor de S-works EXOS 99 is voor ieder detail van de schoen onderzocht om het zo licht mogelijk te maken, van de carbonzool tot het materiaal en patroon van de veters.

 

Vederlicht

Wat de 99 nog lichter maakt dan de gewone S-Works, heeft voornamelijk te maken met de zool en de keuze voor veters. In de zool zijn gaten gemaakt, deze zijn niet alleen voor de ventilatie maar vooral ook om gewicht te besparen. Op de plekken dat geen invloed heeft op de stijfheid, hebben ze zoveel mogelijk materiaal weggelaten. Bij de S-Works 99 is er gekozen voor veters in plaats van een zwaardere Boa-sluiting, ook dit allemaal om zoveel mogelijk gewicht te besparen.

 

Ben je dus opzoek naar de beste prestaties en de lichtste schoenen ooit, dan hoef je niet verder te zoeken. Omdat deze schoen zo uniek is worden er maar 500 paar van gemaakt, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan! De schoenen kosten maar liefst €649,90 euro.

 

 

 

 

Door: Judith Mol

Ook interessant

20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer