Trekking-Yucatan-i9-Familie31561-2100x1400-3f5ca08a-1db5-4c01-a552-672782e97a7c

Samen op pad? Wij hebben de XLC fietskar getest!

Wil je gezellig op de fiets met het gezin op stap maar is de kleine spruit eigelijk nog te klein om zelf te fietsen of een hele fietstocht af te leggen? Dan biedt deze fietskar de ideale oplossing voor jou en je kind, de XLC MONO/DUO 8TEEN BS-C08.

 

Multifunctioneel

De fietsaanhanger is erg multifunctioneel inzetbaar. Je kunt hem namelijk gebruiken als fietsaanhanger maar ook als wandelwagen of als babyjogger. Het lage zwaarte punt zorgt er voor dat de fietskar een perfecte wegligging heeft. Mede dankzij deze stabiele ligging ligt/zit je kind altijd comfortabel en veilig in de fietskar. Ook heeft de fietskar nog een extra bagageruimte achter de zitplek.

Voor het vervoer van de fietskar is ook een handige oplossing bedacht: de wagen is namelijk eenvoudig demontabel en heeft een makkelijk inklapsysteem waardoor je hem ook makkelijk kan vervoeren met de auto.

 

Veiligheid

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kind veilig kan genieten van alle mooie natuur en bezienswaardigheden waaraan je voorbij fietst. Daarom zit er in de fietskar een stevige 5-punts gordel. Dit zorgt er voor dat je kind veilig blijft zitten. Ook is de fietskar voorzien van robuuste aluminium bumpers die zorgen voor een veilige en stevige omvang. Je kinderen zijn ook beschermd tegen een stevige bui dankzij de regenhoes die de fietskar volledig afsluit. Met de luifel open kun je nog steeds het muggengaas dicht laten. Ook is de fietsskar voorzien van reflectoren en een veiligheidsvlag waardoor je zelfs in de avond veilig op stap kan.

Mono of Duo?

De fietskar is verkrijgbaar in Mono en Duo variant, oftewel één- of tweezits. Dit is al ideaal wanneer je twee kinderen hebt maar het is ook leuk wanneer er een vriendje of een neefje of nichtje meegaat, tweemaal zoveel plezier! Daarnaast is de fietskar ook nog verkrijgbaar in twee verschillenden moderne kleuren:  zilver met blauw of limoen-groen.

Monteren

Het monteren van de fietskar is kinderspel. Bij het aanschaffen van de fietskar krijg je een uitgebreide handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de fietskar in elkaar zet en vastmaakt aan je fiets. Wanneer de fietskar goed gemonteerd is, is het een fluitje van een cent om de fietskar los en vast te koppelen. Ideaal als je een dagje op stap gaat want je kan de fietskar zo omtoveren tot wandelwagen of babyjogger.

 

Conclusie

De XLC Kinderfiets aanhanger is een makkelijk te gebruiken multifunctionele fietskar. Ideaal voor als je een dagje met het hele gezin op stap wil met de fiets. De fietskar waarborgt de veiligheid van je kind en hij is makkelijk te monteren.

 

Door: Jouke Markesteijn

 

Ook interessant

XLC WS-C50 Disc Wielset

Rij-impressie XLC carbon wielset WS-C50

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
id-tri-img6

Dit is de Sigma ID.Tri

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Header_fietspompen

Fietspompen, welke moet je kiezen?

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
uswe_zulo

Ik had het op de heupen: test van de USWE Zulo 2

lees meer
Shimano Deore XT

Voor echte mountainbikers de nieuwe Shimano XT M8100-serie + SLX M7100-serie Groepsets!

lees meer