Van Nicholas Yukon 3Al-2.5V Titanium

Skinwall banden

Wat zijn Skinwall banden

De meningen over een skinwall band zijn divers. De één vindt het mooi en goed passen bij zijn fiets. De ander zou er niet op gezien willen worden. De banden met een gele of witte kleur zijn hoe dan ook zeer herkenbaar. Bij skinwall banden is het rubber niet doorgetrokken over de zijkant van de band wat betekent dat je bij skinwall banden direct kijkt op het katoen of polyester van de band. Maar dat betekent ook dat Skinwall banden gevoeliger zijn voor vuil. De band is daarom voorzien van een transparante coating ter bescherming. Verschilt de skinwall band verder nog op andere punten ten opzichte van de gewone band?

Eigenlijk is het puur een uiterlijk verschil. hooguit is de band iets lichter doordat het rubber niet over de gehele band is doorgetrokken.

 

Bontrager R4 Classics

De Bontrager R4 Classics is een raceband met lage rolweerstand. Bij een droog en natwegdek biedt de band nog veel grip door het profiel en rubbersamenstelling. De hard-case lite beschermt goed tegen lekrijden en er zit een kleine beschermlaag onder het loopvlak. De Bontrager R4 Classics is een vrij brede band dat is wel een minpunt aangezien de band dan niet op elke racefiets past.

 

 

Challenge Strada Pro

De Challenge Strada Pro is een band met een dikte van 25MM door de dikte van de band zorgt het voor een lage rolweerstand. De band heeft een mooie look en rijdt lekker vooral op de weg maar de band presteert ook goed op onverhard terrein. Door de dikte van de band is het lastig om de band te monteren. Tip : probeer het zwarte loopvlak op te bollen met duim en wijsvinger. Hierdoor ontneem je de spanning van de rand en krijg je de band eenvoudig om iedere velg.

 

 

Schwalbe One Classic

De Schwalbe One Classic is een band met lage rolweerstand. Daarnaast merk je ook veel comfort door de 25mm band. De banden kun je ook goed gebruiken bij slechte weeromstandigheden. Je hebt zelfs keuzen uit vier kleuren : zwart , rood , blauw en wit.

 

 

Wist je dat : Schwalbe is gestart met de recycling van binnenbanden in de Benelux. Schwalbe is in 2015 al gestart met een programma om oude binnenbanden in Duitsland in te zamelen en deze te recyclen voor de productie van nieuwe binnenbanden.

 

Vittoria Corsa

De Vittoria Corsa is misschien wel een van de bekendste skinwall banden van de afgelopen jaren. Snel, veel grip, lekbestendig (Tubeless), duurzaam en nog mooi ook. De andere eigenschappen zijn heel wat waard als het gaat om een buitenband. Er blijft weinig te wensen over. Een fanatieker fietser fiets hier een seizoen mee.

 

 

 

 

Door: Jermo Islek

 

 

Ook interessant

20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer