Screen Shot 2018-10-26 at 17.13.34

Tips bij de aanschaf van een nieuwe racefiets

Je bent verliefd geraakt op het wielrennen. Het is heerlijk om met het mooie weer een rondje te fietsen of misschien wel wedstrijden te rijden. Helaas ben je nog niet in het bezit van een racefiets maar je wilt er maar al te graag één aanschaffen. De keuze is reuze en je ziet door de bomen het bos niet meer. We geven je enkele tips bij de aankoop van jouw nieuwe fiets.

 

 

Budget

Een goede vraag is natuurlijk hoeveel euro’s je uit wilt geven aan je nieuwe tweewieler. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Fietsen zijn er in de prijsklasse van €750,- tot €11.000,- Wanneer je je budget bepaalt hebt, heb je al een klein kader geschetst in welke vijver je kunt gaan vissen.

 

Framemateriaal

Het budget is uiteindelijk ook bepalend uit welk materiaal het frame bestaat; carbon, aluminium of titanium. Carbon is lichter, stijver en daarmee ook duurder. Aluminium is ook goed materiaal, dit is een goede middenweg qua gewicht en comfort. 

Titanium is erg licht, maar ook sterk zodat er na een valpartij weinig kans is op een scheur of breuk.

 

Toeren of koersen?

Ben je van plan om keihard rondjes om de kerk te gaan rijden tijdens een criterium, gebruik je de fiets alleen voor woon-werkverkeer of train je graag voor de lange toertochten in de bergen? Ja ik weet het, fietsen is erg divers maar dat maakt het ook zo leuk! Wanneer je gaat koersen verkies je snelheid en aerodynamica boven het comfort van de fiets. Een comfortabele fiets komt meer van pas tijdens lange ritten.

 

Testrit

Oriënteer je online welke fietsen je mooi vindt, je creëert een gevoel bij een bepaald merk. Kijk daarna welke winkels ze aanbieden. Op bezoek bij de dealer kun je een testrit maken. Dit is belangrijk omdat je dan kunt kijken of de fiets lekker rijdt en de geometrie aansluit bij jou lichaam. Wanneer je er een goed gevoel aan over houdt kun overgaan tot de aankoop.

 

Lees ook: Hoe hoort fietskleding te zitten?

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

Santa Header

Een fietscadeau voor onder de boom

lees meer
Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer