toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

Door de huidige situatie zijn naast alle evenementen ook de meeste toertochten gecanceld of verplaatst naar volgend jaar. Nu klinkt 2021 nog heel ver weg maar zie het juist als een nieuwe start. Bereid je voor op de toertochten in 2021, zo heb je iets om naar uit te kijken en volop te trainen. Je hebt ze natuurlijk in alle soorten en maten. In dit artikel vind je een aantal grote tochten om alvast op je fietskalender te zetten.

 

Welke tocht wordt jouw nieuwe uitdaging?

 

Fietselfstedentocht

De langste en één van de meest populaire tochten vindt plaats op 24 mei 2021. Elk jaar zijn er 15.000 deelnemers die de route van 235 kilometer afleggen. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen in het centrum van Bolsward. Om de tocht af te maken moeten de deelnemers alle stempels bij de posten gehaald hebben en uiterlijk om 24:00 terug in Bolsward zijn. Let op: voor het Elfstedenkruisje moet je toch echt de schaatsen onderbinden!

 

Classico Boretti, toertocht met Italiaans tintje

Ook de 13e editie van de Classico Boretti is verplaatst, naar 15 mei 2021. De klassiekers zoals de Amerongse berg, Grebbeberg en de Posbank zijn opgenomen in het parcours. De deelnemers kunnen kiezen tussen tochten van 30 km, 65 km, 115 km en 170 km. Het parcours gaat grotendeels door schitterende natuurgebieden zoals de Veluwe, ideaal voor natuurliefhebbers. De finish is terug op het kazerneterrein in Ede waar je kunt genieten van een pastamaaltijd.

 

Jan Janssen Classic

De 35ste editie zal plaatsvinden op 26 juni 2021. De deelnemers rijden dan een etappe van 70 tot 200 km over Utrechtse Heuvelrug, langs de Rijn en over de toppen van de Veluwe. Bovendien is er voor de MTB-er een monstertocht van 60 tot 100 km onverhard klimplezier.

 

 

Er zijn tal van toertochten te vinden als je zoekt op internet. Wil je de hele dag fietsen of is een ochtendje voldoende? Ben je bereid om te reizen of wil je toch dichtbij huis blijven? Wil je met een grote groep fietsen of juist niet? Kies maar! Ook dit jaar staan er nog geplande tochten op de agenda. Kijk eens op onze kalender en kies er één uit die het meeste bij je past.

 

Door: Sevilay Bakkal

 

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer