100_1121

Tover wat kleur op je wangen

Vraag iemand om 2 kenmerken van een fietsband en het antwoord wordt: rond en zwart. Maar waarom zou je? We laten je voorbeelden zien hoe je je fiets eenvoudig van wat kleur kan voorzien door andere banden. Vooral de zijkanten, de wangen zijn veelzijdiger dan je misschien dacht.

 

Skinwall

Al eerder hebben we het gehad over skinwall banden, een klassiek fenomeen in een nieuw jasje. Oorsponkelijk was de skinwall dus eigenlijk slechts het karkas van de band met zwart rubber over het loopvlak. Tegenwoordig maken de producenten het effect van de gekleurde wangen met opzet en mede daardoor verschilt de kleur - van oranje en geel naar roze-achtig wit - en de kwaliteit vanwege de coating en dikte. Het goede nieuws is dat zowel voor race- als offroad banden skinwall-versies bestaan.

 

Wangen

Op zich is een loopvlak van zwart rubber wel praktisch maar dat betekent niet dat met de zijkanten niet nog wat creatiever kan worden gehandeld. Tal van merken laten een chic biesje zien langs de velgrand of langs het loopvlak, zoals de Schwalbe Lugano of de Continental Ultra Sport. Cool als dat bij je frame, zadel of clubkleuren past.

 

 

Of een brede baan naast het loopvlak, zoals de Vredestein Fiammante

 

 

Of de gehele zijkant krijgt een kleurtje waardoor je prachtig kan colourmatchen, zoals de Michelin Dynamic Sport

 

Maar wat dacht je van de Continental Grand Prix Classic? Een variant op de traditionele skinwall natuurlijk maar wat een luxe effect met de koper/brons look!

 

Kleur bekennen

Je kan natuurlijk ook 'all the way' gaan met een band waar geen zwart meer in zit! Bekend zijn de stadsfietsbanden in cremekleur, lichtgrijs of bruin. Maar deze gravel/offroad banden van Panaracer zijn bijvoorbeeld groen. En die matchen wel heel fraai met een titanium of enkelkleurige fiets, dachten we zo.

 

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

 

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer