visual sportsbalm

Verzorgingsproducten

Bij verzorgingsproducten voor fietsers moet je niet alleen denken aan voeding, maar ook aan massageproducten en zitvlakbescherming. Met deze producten kun je veel problemen en blessures voorkomen.

 

Verwarmde spieren in koude omstandigheden

Voor de inspanning is het goed om je spieren alvast voor te bereiden. Met een warme massage olie of gel kun je je spieren klaarstomen voor een zware inspanning. De verwarming van de spieren en pezen zorgt voor de optimale aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen (CO2).

 

 

Verwarmde spieren in milde en warme omstandigheden

Ook bij warm weer kunnen je spieren wel een extra boost gebruiken. Een goede warming-up van de spieren is namelijk altijd belangrijk. Bij milde en warme weersomstandigheden hebben de spieren te maken met warmte van buitenaf. Hierdoor wordt de huiddoorbloeding gestimuleerd en wordt er bloed onttrokken aan de presterende spieren en pezen.

 

Na het sporten

Na het sporten valt het intensieve pompen van de spieren weg, waardoor de afvalstoffen niet meer goed worden afgevoerd. Als ze ook nog eens zwaarbelast zijn, ontstaat er al snel een ophoping van afvalstoffen in de spieren. Daarnaast kunnen bij zware belasting scheurtjes en knopen in de spieren ontstaan: allemaal zaken die het spierherstel in de weg staan. Het is daarom aan te raden om je spieren te behandelen met recovery gel. Deze bevordert de doorbloeding en helpt bij een goede afvoer van afvalstoffen. Bij gevoelige spieren is het ook mogelijk om spierherstellers te gebruiken. Deze ondersteunen het herstel van beschadigd spierweefsel na zware inspanning. De lotion dringt diep door in de probleemzones en brengt daar de doorbloeding weer op gang, waardoor de spieren sneller hun oorspronkelijke vermogen terug hebben. 

 

Bescherming

Veel fietsers kennen het probleem van schueren en wrijving. De beschermingsproducten beschermen de lichaamsdelen die hier gevoelig voor zijn. Pijnplekken en huidirritatie verminderen en verdwijnen en de huidfuncties worden gericht beschermd en ondersteund.

 

 

Sportsbalm

Sportsbalm producten zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen en stimuleren de natuurlijke processen in het lichaam. Bij het voorgeschreven gebruik zijn de producten volkomen veilig voor mens en milieu. Sportsbalm is sponsor van de Jumbo-Visma ploeg. Hopelijk helpen de oliën de heren in het peloton naar geweldige prestataties in de komende Tour de France! 

 

 

Born

Born is bekend van haar sportvoeding maar ook van haar verzorgingsproducten. Ze helpen je om jouw lichaam te beschermen of te verfrissen voor, tijdens of na een training of wedstrijd. BORN ontwikkelt innovatieve producten in nauwe samenwerking met Team Sunweb.

 

 

Wij hebben twee bekende merken toegelicht; Sportsbalm en Born. Maar wellicht sfeer jij wel bij een ander merk dat jou naar de beste prestaties leidt! Laat het ons weten in een reactie!

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

voorkom een blessure

Voorkom een blessure

lees meer
7 dingen die je niet moet doen als beginnende fietser

7 dingen die je niet moet doen als beginnende fietser

lees meer
Benen scheren of niet

Benen scheren of niet?

lees meer
Voeding bij blessures

Welke voeding tijdens een blessure?

lees meer
Galerij-WP-Joachim_Werkplaats

Spaken op spanning

lees meer
holiday-gifts-1849900_1920

Sportieve kerstcadeaus voor de fietser

lees meer
koga prime

Tips bij het kopen van een nieuwe fiets.

lees meer
FB SCHWALBE TIRES - ONE

Dit is het stappenplan om tubeless banden te monteren

lees meer
Sevilay_Jermo-36

Handige fiets apps

lees meer