brumotti

Vittorio Brumotti, vrije stijl

Er zijn mensen die totaal ongeschikt zijn voor een doorsnee kantoorbaan. Tenzij ze de objecten van een gemiddeld interieur mogen gebruiken voor hun eigen kunsten. Eén van die mensen is de Italiaan Vittorio Brumotti, fietsartiest met voorkeur voor hoogte en obstakels.

 

Opmerkelijk

Het meest bijzondere van Brumotti’s acties is wellicht dat hij alle fietsstunts uitvoert op een moderne carbon racefiets. Hoge velgen, racestuur, geen vering. Hij begon op 11-jarige leeftijd met trialfietsen en bedacht meerdere stunts wat hem inmiddels 10 Guiness Book Records opleverde. De laatste was de beklimming van de Burj Khalifa in Dubai, per fiets in 2 uur en 20 minuten.

 

Strijd

Andere bekendheid kreeg Brumotti in zijn rol als tv-correspondent voor Striscia la natizia, waarin hij openlijk de strijd aangaat met misdaad in het algemeen. Dat kwam hem al eens bijna duur te staan omdat de onderwereld hem naar het leven stond, waaronder een aanslag met de val van een betonblok waar ‘zijn naam op stond’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schade

Brumotti heeft een soulmate in Peter Sagan, samen deden ze onder meer een partijtje fietsvoetbal en reden ze op de green voor een potje golf. Als Brumotti zelf fietst, zijn vooral bruggen, auto’s en allerlei fabrieks- of kantoormeubilair favoriet om overheen te fietsen. En hoewel alle stunts goed voorbereid zijn en in scene gezet, blijft zelfs Vittorio Brumotti niet vrij van schade en blessures.

 

 

Kansen

Dus als op zondagochtend het egale asfalt soepeltjes onder je door glijdt, de gesprekstof met je maten opgedroogd is en je verveelt je wat, denk dan nog eens aan Brumotti, onze Bikejunck van de week. Er kan nog zoveel meer met een standaard racefiets.

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Meer lezen? Over Guiness Book met nog meer fietsgerelateerde records of alle andere Bikejuncks

 

Ook interessant

Schaatsen-Sochi-2

Bikejunck van de week: Mark Tuitert

lees meer
Nicolas Vouilloz

Bikejunck van de week:Nicolas Vouilloz

lees meer
Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer