ABUS_Website_Schloesser_Kettenschloesser

Voorkom diefstal

Nederland is een fietsland maar ook het land waar relatief veel fietsen worden gestolen door die hoeveelheid fietsen. Hoe vervelend is het om je fiets niet meer aan te treffen op de plek waar je hem hebt achtergelaten. Of het nou om een nieuwe e-bike gaat of om een bescheiden tweedehands fiets, het is altijd frustrerend om je fiets kwijt te zijn. Diefstal volledig voorkomen is onmogelijk maar er zijn genoeg manieren om het de dieven moeilijk te maken. Wij geven je een aantal tips.

 

Let op waar je je fiets neerzet

Zet je fiets bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk dus dan is het verstandig om drukke locaties zoals stations, scholen, winkels en uitgaansgelegenheden te vermijden. Op drukkere plaatsen wordt er meer gestolen omdat het niet opvalt in de drukte. Ook thuis is het belangrijk om rekening te houden met waar je je fiets neer zet. Zet je fiets bijvoorbeeld niet voor je huis neer maar in je schuur of garage, het liefst op slot in verband met je verzekering die je sleutel wil zien.

 

Slot

Natuurlijk moet je je fiets overal op slot zetten maar doe dat met minstens twee sloten. Zo maak je het extra moeilijk om de sloten open te krijgen. Gebruik naast een ringslot een ketting- of kabelslot, waarmee de fiets vastgezet kan worden aan een vast object. Een fietsketting kan het beste door paar keer rond te draaien zo hoog mogelijk aan een paal bevestigd worden. Als de ketting op de grond ligt dan kan hij makkelijk kapot gemaakt worden door er op te slaan. Bovendien wordt het afgeraden om het slot aan het voorwiel te bevestigen. Het voorwiel kan namelijk eenvoudig losgedraaid worden en zo kan de fiets meegenomen worden zonder voorwiel. Verder is de kwaliteit van het slot erg belangrijk. Kies voor sloten die beschikken over het ART-keurmerk, hoe meer sterren hoe lastiger voor dieven om te kraken.

 

Wil je meer weten over de verschillende soorten fietssloten? Merken als ABUS en AXA hebben diverse soorten degelijke sloten in het assortiment.

 

Naast de traditionele sloten zijn er nu ook sloten waarbij je via je smartphone kan zien waar de fiets staat door GPS. Via een smartphone-app kun je dan je fiets opsporen. 

 

 

 

Verzeker je fiets

Heb je een nieuwe fiets gekocht? Dan wordt het aangeraden om fietsverzekering af te sluiten. Mocht je fiets ondanks alle genomen maatregelen toch gestolen worden, rijd je snel weer op een nieuwe fiets.

 

Door: Sevilay Bakkal 

 

Ook interessant

Santa Header

Een fietscadeau voor onder de boom

lees meer
Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer