20151002_XLC_kleding_Posbank_0791

Waarom appelgebak en fietsen zo goed samen gaan!

Een lekker appelgebakje hoort bij fietsen en zijn onlosmakelijk van elkaar. Maar waar komt deze traditie vandaan, en waarom past een appelgebakje zo goed bij een tocht? Ik zoek het voor je uit!

 

Even een geschiedenisles in appelgebak

In landen zoals Frankrijk, Nederland en Engeland is een lekkere appeltaart op het menu snel te vinden. Dit is een bekende snack voor de fietsers. OerHollands, zou je kunnen zeggen! Wanneer er voor het eerst een appeltaart in Nederland is gemaakt, is helaas niet bekend. Wel kan ik je vertellen dat het recept voor de eerste appeltaart verscheen in een Engels kookboek uit het jaar 1381! Je kunt dus wel zeggen dat "onze" Hollandse Appeltaart een Engels tintje heeft. In Nederland was het eerste recept terug te vinden in het kookboek Een notabel boecxken van cokeryen uit het jaar 1514. Hoe je 'm het beste kunt eten? Warm met een toef slagroom!

 

Fietsen en appeltaart

Wat hebben fietsen en appeltaart met elkaar te maken? Eigenlijk niet veel, maar het is onderdeel van de Nederlandse cultuur. Het is een traditioneel Hollands gerecht. Dat houdt in dat het dus bij elke cafetaria, restaurant en lunchroom te vinden is.

 

De suikers helpen natuurlijk ook mee! Hierdoor kom je na een lange rit weer op kracht en heb je vernieuwde energie om je tocht voort te zetten. Mix deze suikers met een boost caffeïne en je hebt een dosis energie erbij. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg lekker!

 

Appelgebak en wielrennenKoffie en wielrennen

 

Meer lezen? 8 handige tools voor in de schuur!

 

Door: Esmee van Vliet

 

Ook interessant

bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer