stethoscope-1584223_1920

Waarom is fietsen nu zo goed voor je?

Dat fietsen goed voor je is, wisten we natuurlijk al. Fietsen is heel goed voor je lichaam en geest en het kan altijd en overal. Het is een sport die geschikt is voor bijna iedereen omdat het een laagdrempelige manier van bewegen is. Vooral in deze periode hoor en lees je dat je vooral moet gaan fietsen om toch nog te blijven bewegen. Maar waarom eigenlijk?

 

Preventief

In deze periode is het een prima alternatief voor sporters die een andere sport niet meer kunnen of mogen uitoefenen. Daarnaast is het een vervoersmiddel om naar je werk te gaan en boodschappen te doen mits je je aan de regels houdt. Elke vorm van openbaar vervoer vormt een risico. Een ander voordeel is dat je geen anderen kunt besmetten op de fiets. En voor de rest van de bevolking is recreatief fietsen een manier om toch nog wat te bewegen en even je gedachten te verzetten.

 

 

Afstand

Fietsers houden meer afstand tijdens het fietsen en lopen minder risico om besmet te worden door het aanraken van dezelfde oppervlakten. Bovendien is het een sport die in je eentje uitgeoefend kan worden. De drukte kun je gauw vermijden door in het bos te fietsen bijvoorbeeld. Wil je liever binnen blijven? Ga dan voor een fietstrainer REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

 

Immuun

Volgens onderzoeken zorgt meer lichaamsbeweging er voor dat je immuunsysteem beter bestand is tegen virussen. De stimulerende hormonen worden door je lichaam heen gepompt. Bovendien is aangetoond dat mensen met een longziekte een groter risico lopen om besmet te worden met het virus en door te fietsen train je je longen.

Mensen met diabetes of hart- en vaatziekten lopen ook een groter risico. Door te fietsen verklein je de kans op deze ziekten, wat er weer voor zorgt dat je minder vatbaar bent voor virussen.

 

Lees ook: Wat gebeurt er allemaal!?

 

Wat doe jij momenteel om toch nog te blijven bewegen?

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer
Alpes_Road_4

Wanneer heb je sportdrank nodig?

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Dit zijn de nieuwe MTB wielen van DT Swiss!

lees meer