virus-1812092_1920

Wat gebeurt er allemaal!?

Wat is er allemaal aan de hand in wereld? Het lijkt wel of we in een ellendige lange film zitten. Het coronavirus is overal, we kunnen er niet voor weglopen. Het gaat als een lopend vuurtje over onze planeet. Het onderwijs, horeca en sportscholen zijn allemaal dicht. Grote sportevenementen zijn allemaal afgelast. Maatregelen die genomen moesten worden om deze pandemie te grazen te nemen. Houd je alsjeblieft aan de regels van het RIVM zodat we z.s.m. weer normaal door het leven kunnen!

 

Ondertussen is fit blijven het devies. Gisteren verscheen er een artikel dat je vooral in beweging moet blijven om je immuunsysteem op volle sterkte te houden. In deze tijd van social distancing is wielrennen een goede hobby, dit kun je prima alleen doen. We kunnen vooralsnog naar buiten maar vele van ons zullen het zekere voor het onzekere nemen en binnen hun training oppakken. We hebben een aantal tips voor je om fit te blijven.

 

Indoor trainer

Deze is natuurlijk het meest voor de hand liggend; de indoor trainer. Misschien heb je er één staan want thuis je kilometers maken is een ideale oplossing. Niet alleen in deze “coronatijd”  maar ook in de winter. Je kunt je goed voorbereiden op nieuwe fietsdoelen en door middel van Zwift kun je ook virtueel koersen of een trainingsschema volgen. Uitdaging genoeg!

 

Op zoek naar een indoor trainer? Dit is 'm!

 

 

Maar wat als je geen indoor trainer hebt?

 

Lichaamsgewicht

Het mooie weer komt er wel aan maar daar zullen ongetwijfeld een paar dagen bij zitten waarvan je denkt; ik blijf liever binnen. Deze periode kun je natuurlijk ook gebruiken om nieuwe dingen uit te proberen zodat je een betere fietser wordt. Wat dacht je van krachttraining? Hiervoor hoef je echt geen gewichten thuis te hebben. Je hebt vast wel ergens wat ruimte om de oefeningen uit te voeren.

 

We hebben hier een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet

 

Trainen kan altijd en overal

 

Hardlopen

Veel mensen werken thuis omdat dit nu noodzakelijk is. Heb je weleens een lunchrun i.p.v. een wandeling geprobeerd? Even van je luie stoel af en een half uur tot drie kwartier hardlopen. Gegarandeerd dat je daarna weer met meer energie aan het werk gaat.

 

Voeding

Last but not least; het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Eet voldoende vezels, groente en fruit. In deze crisistijd denk je wel extra na over je voeding. Wat kan wel en wat kan niet? Beperk het nuttigen van verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Misschien is deze tijd wel het omslagpunt voor een gezondere levensstijl. Ga ervoor, you can do it.

 

Groenten vol vitamines en mineralen

 

Wat doe jij? Train je nu liever binnen of ga je naar buiten?

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer