PG_20190116_zipp_863

Wat heb je nodig voor een dag in een bikepark?

Je ziet ze steeds vaker in Nederland verschijnen: de zogeheten bikeparks. Deze speciaal aangelegde routes zijn een walhalla voor de moutainbikers die hun technische skills willen verbeteren. De meeste bikeparks zijn toegankelijk voor elke type fietser, van beginner tot gevorderde; Er is voor iedere renner voldoende uitdaging te vinden. Maar belangrijk is wel dat je goed voorbereid bent. Wat is handig om mee te nemen naar een dagje bikepark?

 

Helm

Bij alle bikeparken is het dragen van een helm verplicht. Je kunt dan kiezen voor een all mountain helm of een full face helm. Een full face helm beschermt je volledige gezicht zodat je zonder angst de moeilijkste trails kunt nemen en de hoogste schans. Neem bijvoorbeeld de XLC full face helm. Deze biedt je tegen een schappelijke prijs de volledige bescherming. Ben je op zoek naar een exclusieve helm? Check dan eens de helmen van O'Neal.

 

 

Arm- en beenbeschermers

Wij raden het gebruik van arm- en beenbeschermers aan. Bij een verkeerde inschatting van een obstakel kun je een lelijke val maken. Je kunt kiezen voor eenvoudige kniebeschermers of beschermers die ook je scheenbeen beschermen.

 

 

GoPro

De vetste jumps kun je met een GoPro vastleggen. Bevestig deze op je stuur of op je helm zodat je de mooiste beelden krijgt. SP connect biedt hiervoor simpele en stevige oplossingen. 

 

Bevestiging Go pro middels SP Connect

 

Brillen

Op sommige trails kan het flink stoffig of modderig zijn. Om goed zicht te behouden is het dragen van een bril of een goggle aan te raden. Ook hierin zijn voor de beginner en de gevorderde rijder diverse brillen verkrijgbaar.

 

 

MTB Kleding

Als extra bescherming kan je ervoor kiezen om beschermende mountainbike kleding aan te schaffen. Dit is speciale kleding die je onder je fietsbroek of mountainbikeshirt kan dragen. Beschermende mountainbike kleding vormt een soort schild om je lichaam heen. Als je valt blijven zo belangrijke organen tijdens een val beschermd.  

 

Enthousiast geworden? Dit zijn een aantal Bikeparken in Nederland:

Bikepark Spaarnwoude

Bikepark Groningen

Bikepark Harderwijk

SFA Bikepark Doetinchem

Bikepark Utrecht

Bikepark Drielandenpunt

Bikepark Strijthagen

Bikepark Wageningen (Wild Dukes Bike Park)

Bikepark Bommelerwaard - Zaltbommel

BikePark Salland-Twente - Holten

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

 

 

Ook interessant

SID SL still

Nieuw: Rockshox SID Ultimate

lees meer
Strandrace

Strandrace

lees meer
Z_DeathValley_200220_JG_85A_JG_8602_H

Dit is de basis voor je tijdritcockpit

lees meer
lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

lees meer
ABUS-StormChaser-(9)

Nieuw: ABUS Stormchaser

lees meer
Filip Polc 4

Noem het beestje bij de naam

lees meer
ventoux paaltje

Ride on! Een virtuele Tour de France gaat van start in juli

lees meer
Joachim_Werkplaats_20130806_0051

Spaken: Made by man or machine?

lees meer
tick-482613_1920

Buiten wordt het steeds gevaarlijker

lees meer