_DSC0732

Wat neem je mee tijdens een fietsrit?

Mooi weer betekent dat het tijd is om eropuit te trekken met de fiets. Voor een succesvolle fietstocht gaat natuurlijk een goede voorbereiding vooraf. Wat neem je allemaal eigenlijk mee tijdens een flinke fietsrit? Er zijn natuurlijk heel wat items die je mee kan nemen maar het is ook niet fijn als je te veel spullen bij je draagt. Daarom hebben wij de belangrijkste items voor jou op een rijtje gezet.

 

Eten en drinken

Eten en drinken zijn het belangrijkste om onderweg mee te nemen. Denk aan een banaan, reepjes, gelletjes en sportdrank. Tijdens zo’n lange tocht heb je energie nodig om te kunnen presteren. Je hebt tegenwoordig genoeg keuze uit verschillende soorten sportvoeding. Neem energierepen als voorbeeld, erg voedzaam en overal verkrijgbaar. Het is belangrijk dat er veel koolhydraten in de reep zitten, deze worden snel opgenomen door het lichaam. Als je echt hele lange tochten gaat maken, zijn gelletjes een goede optie maar test even of je dit wel wat vindt. Wat betreft dranken, kun je kiezen voor water of een isotone sportdrank.

 

 

Leestip: De man met de hamer kun je verslaan

 

Pech onderweg

Tijdens zo’n rit bereidt je je optimaal voor maar er zijn dingen waar je niks aan kan doen: pech onderweg! Voor zulke gevallen is het verstandig om materialen mee te nemen zodat je het probleem kan fixen en verder kunt fietsen. Denk aan een binnenband, lekrijden overkomt iedereen en als je daar de nodige spullen voor bij je hebt is er niks aan de hand. Dan is het natuurlijk ook handig om een pompje mee te nemen. Een minitool is een must, super handig, want je neemt natuurlijk niet je gereedschap mee om onvoorziene problemen onderweg op te lossen.  Neem bij voorkeur een minitool met een geïntegreerde kettingpons mee. Een losse bout aandraaien of een gebroken fietsketting repareren is met deze tools binnen no time gebeurd. En het mooie is dat je al deze spullen handig kan opbergen in een zadeltasje.

 

 

Jack

Neem altijd voor de zekerheid een regenjack of een windjack mee. Het kan nog zo mooi weer zijn je weet het maar nooit. Stel dat je door onvoorziene omstandigheden langer doet over je tocht dan gepland. Als het afkoelt, dan ben je tenminste altijd voorbereid.

 

Geld en smartphone

Altijd handig om achter de hand te hebben voor het geval dat. Je smartphone neem je natuurlijk altijd mee in geval van nood, als GPS, Strava of om je Instagram te voorzien van mooie beelden.

 

 

Door: Sevilay Bakkal

 

 

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer