what-is-wavecel_helmet_altvideobackground

WaveCel: de nieuwe helmtechnologie van Bontrager

De fietswereld is de afgelopen 30 jaar sterk veranderd, alles is lichter en er zijn allemaal slimme technische gadgets te verkrijgen. De helmtechnologie daarintegen heeft in de afgelopen 30 jaar geen extreem grote veranderingen ondergaan. Bontrager, onderdeel van Trek, vond dat hier verandering in moest komen en introduceert daarom de nieuwste helmtechnologie genaamd WaveCel.

 

De helmen met de WaveCel technologie hebben een comprimeerbare structuur aan de binnenkant van de helm. Door middel van een draadstructuur kan het materiaal in verschillende richtingen meebewegen en daarbij de klap opvangen voordat deze het hoofd bereiken. Een helm met standaard EPS-schuim is ontworpen voor recht-toe-recht-aan, directe impacts. Dit komt doordat het schuim in het geval van een crash samen wordt geperst. Een helm met WaveCel is ontwikkeld voor het type fietsongevallen dat in de praktijk het meest voorkomt: onfortuinlijk, met verdraaiingen en impact onder een schuine hoek.

 

Het WaveCel systeem vervangt voor een gedeelte het EPS-schuim, maar de pasvorm blijft hetzelfde. Door het weglaten van EPS-schuim kunnen de ventilatiegaten veel groter gemaakt worden waardoor er meer ventilatie mogelijk is.

 

De WaveCel-structuur is ontwikkeld door orthopedisch chirurg dr. Steve Madey en biomechanisch ingenieur dr. Michael Bottlang, twee experts die al 25 jaar samenwerken op het gebied van fractuurbehandeling, borst- en bekkenletsel en het voorkomen van hoofdletsel.

Deze helmtechnologie is tot wel 48x effectiever bij het voorkomen van een hersenschudding ten gevolge van een val met de fiets in vergelijking tot een standaard helm met EPS-schuim.

 

Gemiddeld zijn de helmen met WaveCel technologie 53 gram zwaarder. Maar ja, je hebt maar één stel hersenen, zeker de moeite waard om die goed te beschermen dus.

En nog een voordeel: als je WaveCel-helm binnen een jaar na aankoop bij een val beschadigd raakt, krijg je met de Bontrager Crash Replacement garantie en ontvang je gratis een nieuwe.

 

Bontrager WaveCel-helmen worden om te beginnen aangeboden in vier modellen:

  • XXX WaveCel Racehelm (€ 249,99)
  • Blaze WaveCel Mountainbikehelm € 249,99)
  • Specter WaveCel Racehelm (€ 149,99)
  • Charge WaveCel speed pedelec helm (€ 149,99)

 

 

Door: Judith Mol

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer