campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

Bij verzorgingsproducten voor fietsers moet je niet alleen denken aan voeding, maar ook aan massageproducten en zitvlakbescherming. Met deze producten kun je veel problemen en blessures voorkomen.

 

Verwarmde spieren in koude omstandigheden

Voor de inspanning is het goed om je spieren alvast voor te bereiden. Met een warme massage olie of gel kun je je spieren klaarstomen voor een zware inspanning. De verwarming van de spieren en pezen zorgt voor de optimale aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen (CO2).

 

 

Verwarmde spieren in milde en warme omstandigheden

Ook bij warm weer kunnen je spieren wel een extra boost gebruiken. Een goede warming-up van de spieren is namelijk altijd belangrijk. Bij milde en warme weersomstandigheden hebben de spieren te maken met warmte van buitenaf. Hierdoor wordt de huiddoorbloeding gestimuleerd en wordt er bloed onttrokken aan de presterende spieren en pezen.

 

Na het sporten

Na het sporten valt het intensieve pompen van de spieren weg, waardoor de afvalstoffen niet meer goed worden afgevoerd. Als ze ook nog eens zwaarbelast zijn, ontstaat er al snel een ophoping van afvalstoffen in de spieren. Daarnaast kunnen bij zware belasting scheurtjes en knopen in de spieren ontstaan: allemaal zaken die het spierherstel in de weg staan. Het is daarom aan te raden om je spieren te behandelen met recovery gel. Deze bevordert de doorbloeding en helpt bij een goede afvoer van afvalstoffen. Bij gevoelige spieren is het ook mogelijk om spierherstellers te gebruiken. Deze ondersteunen het herstel van beschadigd spierweefsel na zware inspanning. De lotion dringt diep door in de probleemzones en brengt daar de doorbloeding weer op gang, waardoor de spieren sneller hun oorspronkelijke vermogen terug hebben. 

 

Fiets jij veilig?

 

Bescherming

Veel fietsers kennen het probleem van schuren en wrijving. De beschermingsproducten beschermen de lichaamsdelen die hier gevoelig voor zijn. Pijnplekken en huidirritatie verminderen en verdwijnen en de huidfuncties worden gericht beschermd en ondersteund.

 

 

Sportsbalm

Sportsbalm producten zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen en stimuleren de natuurlijke processen in het lichaam. Bij het voorgeschreven gebruik zijn de producten volkomen veilig voor mens en milieu. Sportsbalm is sponsor van de Jumbo-Visma ploeg. Hopelijk helpen de oliën de heren in het peloton naar geweldige prestataties in het komende wielerseizoen! 

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer