MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

Bij verzorgingsproducten voor fietsers moet je niet alleen denken aan voeding, maar ook aan massageproducten en zitvlakbescherming. Met deze producten kun je veel problemen en blessures voorkomen.

 

Verwarmde spieren in koude omstandigheden

Voor de inspanning is het goed om je spieren alvast voor te bereiden. Met een warme massage olie of gel kun je je spieren klaarstomen voor een zware inspanning. De verwarming van de spieren en pezen zorgt voor de optimale aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen (CO2).

 

 

Verwarmde spieren in milde en warme omstandigheden

Ook bij warm weer kunnen je spieren wel een extra boost gebruiken. Een goede warming-up van de spieren is namelijk altijd belangrijk. Bij milde en warme weersomstandigheden hebben de spieren te maken met warmte van buitenaf. Hierdoor wordt de huiddoorbloeding gestimuleerd en wordt er bloed onttrokken aan de presterende spieren en pezen.

 

Na het sporten

Na het sporten valt het intensieve pompen van de spieren weg, waardoor de afvalstoffen niet meer goed worden afgevoerd. Als ze ook nog eens zwaarbelast zijn, ontstaat er al snel een ophoping van afvalstoffen in de spieren. Daarnaast kunnen bij zware belasting scheurtjes en knopen in de spieren ontstaan: allemaal zaken die het spierherstel in de weg staan. Het is daarom aan te raden om je spieren te behandelen met recovery gel. Deze bevordert de doorbloeding en helpt bij een goede afvoer van afvalstoffen. Bij gevoelige spieren is het ook mogelijk om spierherstellers te gebruiken. Deze ondersteunen het herstel van beschadigd spierweefsel na zware inspanning. De lotion dringt diep door in de probleemzones en brengt daar de doorbloeding weer op gang, waardoor de spieren sneller hun oorspronkelijke vermogen terug hebben. 

 

Fiets jij veilig?

 

Bescherming

Veel fietsers kennen het probleem van schuren en wrijving. De beschermingsproducten beschermen de lichaamsdelen die hier gevoelig voor zijn. Pijnplekken en huidirritatie verminderen en verdwijnen en de huidfuncties worden gericht beschermd en ondersteund.

 

 

Sportsbalm

Sportsbalm producten zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen en stimuleren de natuurlijke processen in het lichaam. Bij het voorgeschreven gebruik zijn de producten volkomen veilig voor mens en milieu. Sportsbalm is sponsor van de Jumbo-Visma ploeg. Hopelijk helpen de oliën de heren in het peloton naar geweldige prestataties in het komende wielerseizoen! 

 

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer
cyclist-1537843_1920

Voorkom een hongerklop

lees meer