pag33-2

Wie zijn de favorieten voor de Giro d'Italia 2019?

De Giro d’Italia is gisteren van start gegaan. Het ziet er naar uit dat de rest van deze ronde weer een schitterend spektakelstuk gaat worden met veel spanning en emotie. De parcoursmakers hebben uitermate goed hun best gedaan om de renners nog meer uit te dagen; prachtige landschappen, lange uitputtende beklimmingen en hopelijk een hele sterke Tom Domoulin! Chris Froome richt zijn pijlen op de Tour de France en laat de Giro aan zich voorbij gaan. De verwachtingen zijn hoog voor onze Tom, gaat hij vlammen in Italië of pakt Primož Roglič de winst in het algemeen klassement? Kortom; wie zijn de favorieten?

 

Miguel Angel Lopez

Vorig jaar werd Lopez derde tijdens zijn eerste Giro d’Italia, hij kende dus een sterk debuut en won de witte trui (jongerenklassement). Deze klimgeit van Astana zal zich vooral laten zien tijdens de bergetappes. Lopez is zeker een renner waar we rekening mee moeten houden voor het algemeen klassement.

 

Tom Dumoulin

De druk ligt bij Tom, vorig jaar werd hij tweede achter een ijzersterke Froome. Het parcours lijkt echter voor Dumoulin geschreven met onder andere drie tijdritten. Nog een keer de Giro winnen, dat gunnen we onze landgenoot net iets meer dan zijn concurrenten.

 

Simon Yates

Tijdens de Giro van 2018 maakte Yates tijdens veel etappes een goede indruk. Hij reedt van etappe 6 t/m 19 in het roze, daarna zakte hij weg in het klassement. In augustus won hij wel de Vuelta en liet daarmee zien dat hij genoeg kwaliteiten heeft om een grote ronde te winnen. Houdt hij het dit jaar wel vol?

 

Primož Roglič

In dit voorjaar was hij fenomenaal, hij won de Ronde van Romandië, Tirreno-Adriatico en was ook de sterkste tijdens Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig schansspringer is in de vorm van zijn leven en is één van de topfavorieten voor de eindzege.

 

Vincenzo Nibali

De “haai van Massina” zoals zijn bijnaam klinkt, is één van de oudere renners in het peloton. Maar deze taaie renner buigt voor niemand en is in de derde week vaak op zijn best. Nibali kan zomaar weer op het podium eindigen dit jaar.

 

Leestip: dit zijn de etappes van de Giro d’Italia 2019

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer
Alpes_Road_4

Wanneer heb je sportdrank nodig?

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Dit zijn de nieuwe MTB wielen van DT Swiss!

lees meer