pag33-2

Wie zijn de favorieten voor de Giro d'Italia 2019?

De Giro d’Italia is gisteren van start gegaan. Het ziet er naar uit dat de rest van deze ronde weer een schitterend spektakelstuk gaat worden met veel spanning en emotie. De parcoursmakers hebben uitermate goed hun best gedaan om de renners nog meer uit te dagen; prachtige landschappen, lange uitputtende beklimmingen en hopelijk een hele sterke Tom Domoulin! Chris Froome richt zijn pijlen op de Tour de France en laat de Giro aan zich voorbij gaan. De verwachtingen zijn hoog voor onze Tom, gaat hij vlammen in Italië of pakt Primož Roglič de winst in het algemeen klassement? Kortom; wie zijn de favorieten?

 

Miguel Angel Lopez

Vorig jaar werd Lopez derde tijdens zijn eerste Giro d’Italia, hij kende dus een sterk debuut en won de witte trui (jongerenklassement). Deze klimgeit van Astana zal zich vooral laten zien tijdens de bergetappes. Lopez is zeker een renner waar we rekening mee moeten houden voor het algemeen klassement.

 

Tom Dumoulin

De druk ligt bij Tom, vorig jaar werd hij tweede achter een ijzersterke Froome. Het parcours lijkt echter voor Dumoulin geschreven met onder andere drie tijdritten. Nog een keer de Giro winnen, dat gunnen we onze landgenoot net iets meer dan zijn concurrenten.

 

 

Simon Yates

Tijdens de Giro van 2018 maakte Yates tijdens veel etappes een goede indruk. Hij reedt van etappe 6 t/m 19 in het roze, daarna zakte hij weg in het klassement. In augustus won hij wel de Vuelta en liet daarmee zien dat hij genoeg kwaliteiten heeft om een grote ronde te winnen. Houdt hij het dit jaar wel vol?

 

Primož Roglič

In dit voorjaar was hij fenomenaal, hij won de Ronde van Romandië, Tirreno-Adriatico en was ook de sterkste tijdens Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig schansspringer is in de vorm van zijn leven en is één van de topfavorieten voor de eindzege.

 

Vincenzo Nibali

De “haai van Massina” zoals zijn bijnaam klinkt, is één van de oudere renners in het peloton. Maar deze taaie renner buigt voor niemand en is in de derde week vaak op zijn best. Nibali kan zomaar weer op het podium eindigen dit jaar.

 

Leestip: dit zijn de etappes van de Giro d’Italia 2019

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer