pag33-2

Wie zijn de favorieten voor de Giro d'Italia 2019?

De Giro d’Italia is gisteren van start gegaan. Het ziet er naar uit dat de rest van deze ronde weer een schitterend spektakelstuk gaat worden met veel spanning en emotie. De parcoursmakers hebben uitermate goed hun best gedaan om de renners nog meer uit te dagen; prachtige landschappen, lange uitputtende beklimmingen en hopelijk een hele sterke Tom Domoulin! Chris Froome richt zijn pijlen op de Tour de France en laat de Giro aan zich voorbij gaan. De verwachtingen zijn hoog voor onze Tom, gaat hij vlammen in Italië of pakt Primož Roglič de winst in het algemeen klassement? Kortom; wie zijn de favorieten?

 

Miguel Angel Lopez

Vorig jaar werd Lopez derde tijdens zijn eerste Giro d’Italia, hij kende dus een sterk debuut en won de witte trui (jongerenklassement). Deze klimgeit van Astana zal zich vooral laten zien tijdens de bergetappes. Lopez is zeker een renner waar we rekening mee moeten houden voor het algemeen klassement.

 

Tom Dumoulin

De druk ligt bij Tom, vorig jaar werd hij tweede achter een ijzersterke Froome. Het parcours lijkt echter voor Dumoulin geschreven met onder andere drie tijdritten. Nog een keer de Giro winnen, dat gunnen we onze landgenoot net iets meer dan zijn concurrenten.

 

Simon Yates

Tijdens de Giro van 2018 maakte Yates tijdens veel etappes een goede indruk. Hij reedt van etappe 6 t/m 19 in het roze, daarna zakte hij weg in het klassement. In augustus won hij wel de Vuelta en liet daarmee zien dat hij genoeg kwaliteiten heeft om een grote ronde te winnen. Houdt hij het dit jaar wel vol?

 

Primož Roglič

In dit voorjaar was hij fenomenaal, hij won de Ronde van Romandië, Tirreno-Adriatico en was ook de sterkste tijdens Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig schansspringer is in de vorm van zijn leven en is één van de topfavorieten voor de eindzege.

 

Vincenzo Nibali

De “haai van Massina” zoals zijn bijnaam klinkt, is één van de oudere renners in het peloton. Maar deze taaie renner buigt voor niemand en is in de derde week vaak op zijn best. Nibali kan zomaar weer op het podium eindigen dit jaar.

 

Leestip: dit zijn de etappes van de Giro d’Italia 2019

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

lees meer
ABUS-StormChaser-(9)

Nieuw: ABUS Stormchaser

lees meer
Filip Polc 4

Noem het beestje bij de naam

lees meer
ventoux paaltje

Ride on! Een virtuele Tour de France gaat van start in juli

lees meer
Joachim_Werkplaats_20130806_0051

Spaken: Made by man or machine?

lees meer
tick-482613_1920

Buiten wordt het steeds gevaarlijker

lees meer
Productreview_Tubeless

Wat is het verschil tussen Tubeless en Tubeless-ready?

lees meer
100_1121

Tover wat kleur op je wangen

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_1_H

SRAM Eagle breidt haar lijn uit

lees meer