
Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets
We kunnen allemaal 100 km fietsen en hebben een stel sterke benen maar als er wordt gevraagd of we 10 push-ups kunnen doen haken we af. Een sterk bovenlichaam zorgt voor minder blessures en is belangrijk voor de juiste houding op en naast de fiets. In het dagelijks leven zul je er ook veel baat bij hebben.
Krachtig lichaam
Door middel van krachttraining krijg je sterkere botten en zijn je spieren meer in balans. Je kent “never skip legday” vast wel. Stereotype sportschool ‘’guys’’ die alleen maar het bovenlichaam trainen en de benen voor lief laten. Dat ziet er natuurlijk niet uit maar het tegenovergestelde is ook waar. Hele gespierde benen maar de borstpieren, schouders en armen blijven achter. Het is natuurlijk niet zo dat je naar de sportschool gaat om veel meer spiermassa te kweken. Je wilt ten slotte geen bodybuilder worden want dan worden die ritjes in de Alpen of in Limburg geen pretje. Het doel is om je lichaam sterker te maken en niet groter. Streef naar een lichaam in proporties.
Klein half uurtje
Een krachttraining hoeft maar een klein half uurtje te duren. Die 30 minuten kun je heel efficiënt indelen. De oefeningen kun je combineren met oefeningen voor je benen, de zogenoemde compound oefeningen. Hierbij train je meerdere spiergroepen tegelijk, verbrand je meer calorieën en is het functioneler omdat je meer spieren laat samenwerken.
Vergeet niet aan je mobiliteit te werken
Workout
Pas deze workout toe in je schema en je zult sterker worden. Dit zijn oefeningen met je eigen lichaamsgewicht.
Doe een warming-up van 5 min:
- Knieheffen
- Hakken naar billen
- Air-squats
- Lunges
Maak zoveel mogelijk rondes in 20 min met de volgende oefeningen:
- 5 burpees
- 10 push-ups
- 15 air squats
Techniek burpee:
Techniek push-up:
Techniek air squat:
Door: Christiaan van Capelleveen
Ook interessant


.jpg?height=300&width=600&mode=crop&converttowebp=0)




